octombrie 3, 2022

Cate 1.000 de lei pentru somerii care nu primesc indemnizatie si angajeaza cu norma intreaga

Somerii care nu mai primesc indemnizatie si se incadreaza in munca, beneficiaza de o prima de activare. 

rn

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj reaminteste ca somerii inregistrati in evidentele sale de cel putin 30 de zile, care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in situatia in care se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 3 luni, ulterior datei inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, beneficiaza de o prima de activare in valoare de 1.000 de lei.
Prima de activare stabilita in cuantumul de 1.000 de lei se acorda in doua transe, astfel: o transa egala cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajarii si inca o transa, dupa expirarea perioadei de 3 luni de la angajare.
Banii se acorda, la cerere, persoanelor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: sunt inregistrate la agentia pentru ocuparea fortei de munca de cel putin 30 de zile si nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, s-au angajat cu norma intreaga, pentru o perioada mai mare de 3 luni, in ultimele 12 luni anterioare angajarii nu au lucrat la acel angajator, si nu au beneficiat de prima de activare in ultimele 12 luni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.