Cât de periculoase sunt cazinourile online?

La fel ca în cazul majorității întrebărilor, nu există un răspuns general cu da sau nu la această întrebare. La fel ca în cazul tuturor serviciilor online, și în cazul cazinourilor online există furnizori de încredere, dar și unele cazinouri care funcționează fraudulos. Uneori un bonus casino poate fi extrem de tentant, la fel și premiile în care reali puse la bătaie. Cu toate acestea, înainte de a paria la un cazino online, citește sfaturile de mai jos.

Să ne imaginăm că vrei să cumperi un nou Playstation. Dacă l-ai cumpărat de la un magazin online de încredere (să zicem Amazon), atunci nu vei avea de ce să-ți faci griji în legătură cu nivelul de calitate al produsului! Acum să spunem că în loc să comanzi produsul de la un magazin deja cunoscut, îl găsești la un magazin online necunoscut dar care promite consola la un preț mai mic decât Amazon: poate că este afacerea vieții sau poate că este o înșelătorie.

Cazinourile online nu sunt diferite în această privință de orice alt comerciant sau serviciu online. Există o mulțime de cazinouri online sigure, însă, din păcate, există și site-uri de rea-credință. Soluția este să ai încredere doar în acele cazinouri online care pot și îți protejează datele private și informațiile bancare.

Cum îți dai seama dacă un cazino online este sigur?

Ei bine, dacă ești în căutarea celor mai sigure site-uri de jocuri de noroc online, atunci tot ce trebuie să faci este să alegi doar furnizorii care dețin o licență de funcționare. Dacă alegi un site românesc, atunci poți verifica lista cazinourilor de încredere direct pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Care sunt consecințele jocurilor de noroc online?

Jocurile de noroc online sunt la fel ca multe alte activități desfășurate online. Pentru majoritatea oamenilor, reprezintă o modalitate de a se distra, de a se relaxa și de a câștiga bani. Consecințele pentru acești oameni sunt distracția, relaxarea și poate unele câștiguri.

Pentru alte persoane, însă, jocurile de noroc online pot avea consecințe negative. Pentru jucătorii care nu sunt familiarizați cu jocurile de noroc online sau care au probleme cu o dependență, gamblingul online pot duce la pierderi substanțiale de bani și la probleme în viața personală, certuri cu prietenii și familia. Dacă simți că ești un jucător cu probleme sau chiar că ai o dependență de jocuri de noroc, solicită de urgență ajutorul celor apropiați dar și a unui specialist.

Cât sunt de periculoase jocurile de noroc?

În general, jocurile de noroc pot fi considerate o formă de divertisment atunci când sunt consumate cu moderație. Așa cum am menționat anterior, unii oameni pot deveni dependenți de gambling și pot experimenta dificultăți emoționale și financiare foarte grave. În comparație cu dependența de alcool sau de droguri, dependența de jocuri de noroc ar putea fi considerată nu atât de periculoasă, dar realitatea nu este chiar așa.

În timp ce un jucător cu o dependență de jocurile de noroc nu reprezintă același pericol pentru ceilalți ca un șofer aflat în stare de ebrietate, riscurile există. De cele mai multe ori, sumele de bani cheltuite ajung la cote foarte înalte, acest lucru periclitând stabilitatea financiară a familiei. Acesta este motivul pentru care multe cazinouri online au încetat să mai accepte cardurile de credit ca metodă de depunere: pentru a împiedica toți jucătorii să își extindă în mod artificial bugetul folosind creditul.

Cum să vindeci dependența de jocuri de noroc?

Dacă ai motive să crezi că ești dependent sau în pragul unei dependențe de jocurile de cazino, atunci este cazul să ceri ajutor. Majoritatea cazinourilor online oferă perioade de “cool-off” în care jucătorii pot opta pentru oprirea pariurilor pentru o anumită perioadă de timp, de la câteva ore până la ani.

Nu uitați că dacă ai nevoie de ajutor un prin pas util este să te adresezi unui prieten sau unui membru de încredere al familiei sau uneia dintre organizațiile care oferă ajutor. Nu este cazul să îți faci mustrări de conștiință sau să-ți fie rușine. Orice problemă are o rezolvare, trebuie doar să îți dorești să faci acest pas.

Concluzie

Așa cum am putut vedea, există cazinouri online periculoase în același mod în care există magazine online potențial periculoase. În cazul în care ai dubii cu privire la intențiile unui cazino online, cel mai bine ar fi să eviți furnizarea de informații personale sau bancare. Întotdeauna verifică recenziile cazinourilor online înainte de a paria și alege doar furnizorii care dețin o licență validă.

În cele din urmă, cel mai bine este să te gândești la jocurile de noroc online așa cum te gândești la alte activități online. Moderația este cheia. Nu cheltui mai mult decât îți poți permite. Dacă crezi că ai o problemă, nu amâna să ceri ajutor. Nu uitați: jocurile de noroc online ar trebui să fie distractive și plăcute. Dacă activitatea în cazinoul online nu mai este distractivă, atunci ia o pauză.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.