noiembrie 30, 2022

Cât costă curentul de la 1 ianuarie 2023

Liderii Coaliţiei au decis, miercuri, să păstreze plafoanele pentru consumatorii casnici și anul viitor, în ceea ce privește prețul energiei electrice.

Astfel, consumatorii casnici cu un consum sub 100 kwh pe lună vor plăti un tarif de 0,68 lei/ kwh.

Cei care consumă între 100 kwh -255kwh pe lună vor fi taxați cu 0,8 lei/ kwh, în timp ce consumatorii care depășesc 255 kwh, dar nu mai mult de 300 kwh pe lună vor plăti 1,3 lei/ kwh.

Pentru imm-uri, industria alimentară, serviciile comunitare, industria farmaceutică prețul va fi plafonat la 1 leu / Kwh, iar pentru marii consumatori economici tariful va fi de 1,3 lei/ kwh.

Pe de altă parte, coaliția de guvernare a stabilit că, din 2023, piața de energie va fi reglementată în proporție de 80 la sută. Concret, 80 la sută din prețul energiei va fi plafonat, iar restul de 20 la sută va fi lăsat la liber, pe piața bursieră.

Guvernul urmează să emită o nouă ordonanță de urgență în acest sens, cu aplicare de la 1 ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *