Casele de pe dealul Ortelecului – tot mai aproape de prabusire

0

“Sinistrati cu voia autoritatilor”
Alunecarile de teren din zona dealului Ortelecului continua sa duca pe culmile disperarii locatarii din zona. Astfel, numai in ultimele doua zile, o portiune de peste 50 de metri de teren a luat-o la vale, casele din apropiere fiind din ce in ce mai afectate. Proprietarii caselor, majoritatea batrani si bolnavi, asista neputinciosi la alunecarile de teren si spera ca, macar acum, in al 12-lea ceas, autoritatile sa intervina si sa ii ajute.
Primaria municipiului Zalau a pus deja la dispozitia persoanelor afectate de alunecarile de teren, loturi de pamant in suprafata de 3 ari (pentru fiecare familie) in Gradina Onului.
Cu toate acestea, oamenii nu vor deveni proprietari cu drepturi depline ai celor trei ari de teren, suprafetele urmand sa ramana in custodia primariei. Persoanele aflate in cauza au declarat ca accepta sa se mute, dar solicita ca noile locuinte sa fie construite de autoritati, ei neavand resursele necesare pentru a-si construi noi imobile.
“Aproape toti suntem pensionari, iar unii dintre vecinii nostri sunt imobilizati la pat din cauza diverselor boli. In aceste conditii noi nu ne permitem sa platim noile case si, pe de alta parte, nu ni se pare normal sa platim noi pentru greselile comise de autoritati”, ne-a declarat, ieri, Ioan Duma, unul dintre cei afectati de alunecarile de teren. El acuza autoritatile care au permis firmei CEMACON sa faca exploatari in zona, desi era evident ca terenul este instabil si sunt puse in pericol locuintele oamenilor. Cu alte cuvinte, Ioan Duma a afirmat ca el si cei 15 vecini ai lui sunt “sinistrati cu voia autoritatilor”.
Se asteapta banii de la guvern
Autoritatile locale au incercat deja sa ii sprijine pe cetatenii de pe strada Porolissum si, din declaratiile primarului Radu Capilnasiu, am aflat ca in urmatoarea sedinta a Consiliului Local, va fi supusa spre aprobare documentatia necesara construirii celor 16 case, iar pe baza acestei documantatii, Prefectura va solicita fonduri guvernamentale.
In ultima conferinta de presa, prefectul Ionel Ciunt a declarat ca va cere de la Guvern aproximativ 2,5 milioane de lei pentru construirea caselor si totodata, spera ca lucrarile vor demara cat mai repede cu putinta deoarece, daca in cinci ani nu vor fi realizate noile locuinte, terenul va reintra in proprietatea Primariei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut