septembrie 24, 2023

”Casa Verde” rămane deschisă

0

Persoanele interesate de programul “Casa Verde” mai pot depune proiecte pentru instalarea sistemelor de incălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incălzire. Aurica Grec, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj, a anunţat că programul a fost activ, in principiu, in luna iulie, insă Autoritatea Fondului de Mediu a transmis către APM să primească in continuare proiecte, pe liste de aşteptare.
Suma iniţială alocată judeţului Sălaj a fost de 1,2 milioane de lei, după care a fost suplimentată cu peste 400.000 de lei. S-au depus in total 272 de proiecte, din care 234 pentru panouri solare, 37 pentru centrale şi unul pentru pompe de căldură. Mai bine de jumă-tate dintre proiectele depuse aparţin zălăuanilor. Comuna Crasna deţine 15 la sută din totalul proiectelor depuse, in timp ce restul comunelor au cumulat 30 la sută din cereri.
Directorul APM Sălaj a declarat că in data de 4 octombrie a fost afişată lista primelor 121 de proiecte evaluate, din care doar trei au fost respinse. Cei care au fost declaraţi eligibili au termen pană la data de 6 decembrie să semneze contractele la APM Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut