Casa Municipala de Cultura se muta la Clubul Tineretului

Casa Municipala de Cultura se va muta incepand cu 1 ianuarie 2010 in cladirea Clubului Tineretului. Ansamblurile folclorice si fanfara primariei vor parasi astfel actualul sediu, de pe strada Corneliu Coposu, unde aveau statutul de chiriasi.
“Sper ca inceputul anului viitor nu va mai prinde ansamblurile in cladirea in care isi desfasoara activitatea in momentul de fata”, a precizat primarul Zalaului Radu Capilnasiu. Potrivit celor spuse de el, au fost rezolvate deja o parte din discutiile cu actualii chiriasi ai clubului, iar o parte din ei isi vor continua activitatea pe acelasi amplasament. Tot la Clubul Tineretului se vor muta insa si Ansamblul Folcloric de Copii “Columna” (cu peste 150 de interpreti), Ansamblul “Porolissum” (60 de membrii), Ansamblul Terbete, cu inca 50 de artisti, precum si Fanfara Promenada. Totodata, conform unui proiect de hotarare aprobat de consilierii locali in cea mai recenta sedinta, la Clubul Tineretului se vor desfasura si alte activitati cultural educative – cursuri, expozitii, proiectii de filme etc.
Cladirea Clubului a fost cumparata de catre administratia locala prin licitatie la finele anului trecut, costul fiind de peste 20 de miliarde de lei vechi. Imobilul a apartinut Fundatiei pentru Tineret Salaj, dar din cauza datoriilor pe care aceasta institutie le-a avut chiar inspre administratia locala, cladirea a fost scoasa la licitatie pentru a fi recuperate restantele.
Contract de inchiriere de peste 1 miliard pe an
In prezent, din bugetul local al municipiului, sunt platiti lunar aproape 100 de milioane de lei vechi (aproape 1,2 miliarde anual) pentru a plati chiria Casei Municipale de Cultura care functioneaza intr-un imobil apartinand Bisericii Reformate. Mai mult, contractul dintre autoritati si proprietar va expira in prima jumatate a lunii ianuarie 2010, iar ansamblurile vor fi nevoite sa isi caute o alta locatie.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *