septembrie 29, 2023

Casa de Sănătate işi execută silit datornicii

0

CAS a blocat conturile şi salariile a peste 1.300 de sălăjeni. Suma pe care o are de recuperat depăşeşte 2.000.000 de lei.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj a inceput demersurile pentru recuperarea datoriilor persoanelor fizice către fondul social de sănătate. CJAS incearcă să recupereze datoriile din sănătate de la un număr de aproximativ 1730 de persoane. Pentru 1316 persoane s-au demarat procedurile de executare silită prin blocări de conturi sau de salarii. Multe dintre aceste cazuri figurează cu datorii incă din anul 2000. Suma totală pe care cazurile prezentate o datorează fondului de sănătate se ridică la 2.160.000 de lei. Suma de facto este de 767.000, restul fiind penalităţile acumulate de-a lungul anilor.
La nivelul intregului judeţ, dintr-un total de 15.609 persoane care figurează ca plătitori de asigurări de sănătate prin CJAS, 13.491 de persoane plătesc integral cota de asigurare de 10,7 la sută. Aici sunt incluşi şi cei care obţin venituri din activităţi independente, asociaţii familiale şi alte categorii de autoasiguraţi. Aceştia insă nu sunt plătitori constanţi la fondul de asigurări sociale de sănătate.
In privinţa asigurărilor sociale de sănătate plătite de agenţii economici, CJAS nu a putut furniza date concrete, din cauza faptului că aceştia plătesc sumele respective prin Trezorerie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut