CAS Salaj are doi directori pe aceeasi functie

Schimbarea guvernelor inseamna, de fiecare data, schimbari si in conducerea institutiilor deconcentrate din teritoriu. Cu exceptiile de rigoare. Pentru ca sunt si institutii in care sefii au “rezistat” sub doua-trei guverne. Secretul… longevitatii este pastrat cu sfintenie. Pe de alta parte, unii se opun schimbarilor si ameninta, sau chiar ataca in instanta, deciziile de schimbare. Chiar daca, in urma cu patru ani, si-au preluat functiile pe acelasi principiu.
Situatia de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj poate fi interpretata ca o amanare a predarii functiei.
Concret, in 27 februarie a.c., presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) a emis ordinul de eliberare din functie a presedintelui – director general Corin Penciuc si ordinul de numire, ca interimar, a directorului adjunct Marius Tautu. Numai ca, in 26 februarie, Corin Penciuc intrase in concediu medical.
Dr. Tautu ne-a declarat ca “deciziile presedintelui CNAS sunt clare, dar concursul pentru ocuparea postului de presedinte – director general nu se poate anunta, pentru CAS Salaj, decat dupa iesirea din concediu medical a domnului Penciuc. Si asta deoarece concediul medical isi produce efectele, potrivit Codului muncii, inclusiv cele salariale”. Cu alte cuvinte, la plata, CAS Salaj are doi presedinti.
Marius Tautu a adaugat ca, in zilele de 18-20 martie, se desfasoara concursuri pentru ocuparea functiilor de conducere in mai multe case judetene. Salajul nu este pe lista, pentru ca domnul Penciuc nu poate fi inlocuit in timp ce este in concediu medical.
“N-am discutat despre intrarea in PD-L”
Din declaratiile domnului Corin Penciuc rezulta ca nu este nici o legatura intre decizia de schimbare si concediul medical. “N-aveam de unde sa stiu cand va veni decizia de schimbare de la CNAS”, ne-a spus, ieri, domnul Penciuc. Si a adaugat ca nu voia sa-si prelungeasca sederea la Casa. “Drepturile imi sunt conferite prin Codul muncii si nu vreau sa revin la Casa, din mai multe motive”.
Fostul director al CAS Salaj a negat si zvonurile potrivit carora ar fi vrut sa treaca la PD-L (din PNL) pentru a-si mentine postul. “N-am discutat despre intrarea in PD-L, nu trec pentru a-mi mentine postul”. “n schimb, domnul Penciuc se mai gandeste daca va ataca, sau nu, ordinul de schimbare din functie. Chiar daca mandatul de patru ani se apropie de sfarsit, Corin Penciuc spune ca “schimbarea se face pe niste criterii si o sa vad daca voi ataca, sau nu, decizia de schimbare”.
Fostul presedinte al CAS Salaj ne-a spus ca are o viroza cu bronhopneumonie si va ramane in concediu medical vreo 10-12 zile.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *