decembrie 2, 2022

Cartierul zalauan Porolissum a ieșit caștigator din razboiul cu garajele de tip dugheana

S-a dublat numarul locurilor de parcare


Garajele din cartierul Porolissum din Zalau au fost înlocuite cu spații de parcare și artere de circulație. Partea de sus a fost în mare parte terminata, iar muncitorii Citadin lucreaza cu spor în zona spre strada Fabricii. Zona de de lânga Școala Gimnaziala Porolissum a primit cu totul o alta fața. Locuri de parcare pentru zeci de mașini sunt acum disponibile în locul șirului de garaje ce adaposteau de la borcane de muraturi pâna la șoareci care și-au facut cuibul în hidoasele construcții. 

Tot scandalul și opoziția consilierilor de stânga din Consiliul Local înainte de modernizare par acum ridicole, pentru ca zona este la ora actuala mult mai curata și arata mult mai bine. Locurile de parcare au fost realizate, acum urmeaza sa se amenajeze spații verzi, locuri de joaca pentru copii și sa se asfalteze arterele din cartier. Este saltul pe care cartierul îl face de la imaginea anului 1985 la una a anului 2015. Cele 56 de garaje de tip dugheana din cartier au fost înlocuite cu 100 de locuri de parcare, astfel ca locuitorii din zobna au scapay de pacostea lipsei locurilor de parcare.

Înca 3.400 de garaje și copertine urâțesc orașul și lasa șoferii fara loc de parcare

O treime din totalul de 3.428 de garaje și copertine din Zalau sunt construite ilegal, datând din epoca de dinanite de 89 sau din vremurile tulburi și fara noima din anii 90. stop_coloana Multe dintre ele sunt chiar în centrul orașului, dosite în spatele blocurilor, unde reușesc sa îngreuneze bine circulația pe arterele mici și lasa mulți șoferi fara locuri de parcare.
Lipsa locurilor de parcare este una din marile probleme ale orasului. Din cele 3.428 de garaje si copertine, 2.363 sunt amplasate în baza unor autorizatii de construire, pentru care se plateste impozit, iar pentru celelalte exista contracte de închiriere, pentru care se plateste chirie pe terenul aferent.
Zalaul are amenajate aproximativ 4.500 de locuri de parcare, din care 2.618 sunt parcari de resedinta si alte 1.900 sunt parcari publice. Numarul de autovehicule trece de 20.000 la nivelul municipiului. Asta înseamna ca patru autovehicule se bat pe un loc de parcare. Cine apuca, parcheaza, cine nu, risca amenda.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *