noiembrie 30, 2022

Cartierul zalauan Mogyorosi se va numi Silvania, ca viceprimarul UDMR Fazakas n-a vrut ”alunis”

In sedinta de ieri a Consiliului Local Municipal, la punctul cinci de pe ordinea de zi s-a dezbatut proiectul de hotarare privind atribuirea de denumiri de strazi drumurilor existente si propuse in Planul Urbanistic Zonal (PUZ) “Zona rezidentiala Magyorosi – prelungire strada C.D. Gherea si a denumirii “Cartier Silvania” acestei zone.

Proiectul a fost supus initial dezbaterii publice si n-au fost controverse. Ieri, insa, viceprimarul din partea UDMR al Zalaului, Nicolae Fazakas, a avut cateva obiectii, care, spunea el, sunt ale grupului din care face parte. Fazakas n-a fost de acord cu schimbarea denumirii din Magyorosi in Silvania, motivand ca nu este vorba de politicianul comunist, fost membru al Comitetului Central al PCR, Alexandru Mogyoros, ci ca in limba maghiara “mogyoros” inseamna “alunis”. Asadar, poate ramane Mogyorosi, a spus Fazakas. stop_coloana Numai ca atunci cand un consilier i-a propus lui Fazakas sa fie de acord sa se numeasca “Alunis” cartierul respectiv, fazakas a dat inapoi. Totusi, viceprimarul Zalaului a fost incantat ca una dintre strazi se va numi Wesselenyi, spre satisfactia grupului din care face parte.
Proiectul de hotarare a intrunit 15 voturi “pentru” doua abtineri si sase voturi “impotriva”.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *