ianuarie 28, 2023

Cartierul Caramidari din Jibou ramane cea mai periculoasa zona din Salaj

Jandarmii salajeni au fost solicitati sa intervina la 72 de misiuni de aplanare a unor conflicte in primele sase luni ale acestui an, fata de 103 interventii la scandaluri în perioada similara a anului trecut. Salajul da semne de “calmare”, avand in vedere si ca anul acesta s-au aplicat numai 18 sanctiuni contraventionale in conflictee, în valoare de 1.800 lei, fata de 81 de sanctiuni aplicate în perioada similara a anului trecut in cazul uhnor astfel de manifestari violente.
A fost in schimb o jumatate de an bogata in ce priveste contraventiile si infractiunile din domeniul ordinii publice. Jandarmii au aplicat 710 sanctiuni in sase luni, in valoarea de 166.100 lei. Au fost constatate 25 de infractiuni la legea ordinii publice si au fost prinsi 26 de infractori. In patrulele mixte, impreuna cu politia, jandarmii au mai constatat in perioada ianuarie – iunie alte 48 de infractiuni.
Unul dintre evenimentele importante la care au intervenit jandarmii a fost in 10 aprilie pe strada Caramidarilor din Jibou, unde s-a intervenit pentru a preveni un conflict care putea degenera la dimensiunea celui care a avut loc tot in Caramidari pe 19 mai 2016, cand sapte persoane au ajuns la spital. Atunci s-a intervenit cu efective marite, inclusiv cu sprijinul Jandarmeriei Mobile Cluj, la un scandal intre doua familii de romi. De data aceasta, in 10 aprilie, a pornit un scandal similar, numai ca echipajul de jandarmi a ajuns intr-un timp foarte scurt si totul a fost aplanat inainte de a degenera in violenta, ne spune seful Inspectoratului de Jandarmi Salaj, comandantul Vasile Cigarean.
L-am intrebat pe comandantul Jandarmeriei Salaj, Vasile Cigaren, despre cauza acestor conflicte repetate care au loc in cartierul Caramidari din Jibou.
“Problema de acolo se datoreaza unor conflicte intre mai multe familii, conflicte care izbucnesc la un anumit interval de timp, din anumite cauze, consumul de alcool si altele, specifice populatiei care locuieste in zona Caramidari (…) stop_coloana La Jibou avem o subunitate limitata ca numar de personal. Cu ce avem, trebuie sa lucram, dar masurile care s-au luat in urma sedintelor comune cu Politia si masurile care ne-au fost solicitate, am intensificat masurile de ordine publica prin marirea numarului de actiuni de prevenidere, intensificarea patrulelor din zona si intensificam toate activitatile in zona respectiva”, da asigurari Vasile Cigarean.

Hotii de lemn raman fara vehiculele
si instrumentele cu care fura

Un aspect deosebit al primului semestru al anului 2017 pentru jandarmi a fost apararea patrimoniului forestier si a integritatii acestuia. In primele sase luni ale anulu au fost executate 38 de actiuni punctuale în domeniul silvic, executate cu participarea a 143 jandarmi; 15 actiuni în colaborare cu organele silvice, cu participarea a 60 jandarmi, 9 actiuni în cooperare cu politia.
In ce priveste contraventiile, daca in primele sase luni ale anului trecut jandarmii au confiscat 5,6 metri cub de lemn furt, o remorca, doua drujbe si doua fierastraie, anul acesta au avut mai mult de lucru cu cei care taie lemn ilegal. In perioada ianuarie – iunie 2017 au fost aplicate 19 amenzi contraventionale, in valoare de 45.400 lei, s-a confiscat 20 de metri cubi de material lemnos, cinci atelaje hipo, un camion, patru remorci, 11 drujbe si doua topoare.
Si in ce priveste infractiunile silvice, confiscarile au fost mai consistente. Anul trecut au fost confiscate in urma infractiunilor 7,58 metri cubi de lemn, doua drujbe, cinci topoare, iar anul acesta 11,4 metri cubi de lemn, doua remorci si cinci drujbe.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut