Cartele prepay cumpărate cu buletinul

0
189

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că vrea să propună o soluție legislativă constituțională prin care să fie interzisă vânzarea cartelelor telefonice prepay fără un document care să ateste identitatea cumpărătorului, având în vedere infracțiunile care în ultima vreme au pus România, și la propriu, și la figurat, pe jar.

„Pornind de la faptul că ieri a fost, din nou, printr-un telefon, amenințare cu bombă la Curtea de Apel București și s-a dat peste cap toată activitatea de acolo, propun să luăm foarte în serios reanalizarea soluției referitoare la interzicerea cumpărării cartelelor telefonice fără buletin. Oamenii certați cu legea se folosesc de acest mijloc. Se ajunge la tragedii. Îmi amintesc și cazul de la Caracal, când a fost și atunci o situație și iată că nu s-a rezolvat nici până acum. Este un subiect pe care îl am pe agendă, printre priorități. Să vedem care este soluția legală constituțională, astfel încât să se poată întâmpla asta”, a afirmat ministrul Stelian Ion.

Anunțul ministrului vine după ce, luni, a fost semnalată prin apel la 112 o alertă cu bombă la Curtea de Apel București, care, în urma cercetărilor Poliției Capitalei, s-a dovedit a fi falsă.

Intenții de acest fel au mai fost însă reamintim că, în 2020, Curtea Constituțională a României a declarat neconstituțională o Ordonanță de Urgență care ar fi obligat cumpărătorii să se legitimeze atunci când achiziționează cartele preplătite cu număr. Actul normativ emis atunci de Guvern a fost adoptat după cazul Caracal și a fost atacat de către Avocatul Poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.