septembrie 29, 2023

Ziua bună, dragi cititori!

Maestrul susținea că are o carte care conținea tot ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu.

Nimeni nu văzuse vreodată cartea, până când un învățat aflat în vizită, în urma unor rugăminți insistente, a obținut-o de la maestru.

A luat-o acasă și a deschis-o cu nerăbdare…

Fiecare pagină a cărții era albă.

    Dar cartea nu spune nimic, a protestat învățatul.

    Știu, a răspuns maestrul satisfăcut, dar privește căte lucuri sugerează!

Dragilor, orice moment al vieții noastre este o pagină albă. Ne revine nouă să scriem și să alegem conținutul paginilor. Viețile noastre jonglează între cele două naturi pe care le avem: bună și rea. Omul pendulează între eroismul spiritual și gustul dulce al păcatului. Nu Creatorul este responsabil pentru suferințele noastre, ci alegerile noastre eșuate, care atrag cu sine noi și noi consecințe. Sensul tragic al vieții noastre își extrage seva din natura noastra noastră dubla și din libertatea originară. În fiecare dintre noi zace și un criminal și un sfânt, important e cui îi închiriem viața.

Vă invit la o reflecție!

(Bruno Ferrero, 365 de povestioare pentru suflet)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut