Carnea roșie, etichetată la fel de dăunătoare ca fumatul

Carnea roșie, etichetată la fel de dăunătoare ca fumatul

Etichetarea cărnii roșii ca fiind generatoare de cancer sau boli de inimă, la fel ca fumatul sau consumul de alcool este “de-a dreptul șocantă și desprinsă de realitate”, spune europarlamentarul sălăjean Daniel Buda.

Reacția liberalului vine după ce în spațiul public au apărut mai multe studii referitoare la efectele dăunătoare ale cărnii roșii asupra sănătății, însoțite de recomandarea de a eticheta acest produs asemenea tutunului și alcoolului, pentru a determina scăderea consumului în rândul populației.

“Avertismentele de sănătate de pe pachetele de țigări au avut un impact asupra reducerii numărului de fumători din întreaga lume. Acum se sugerează că utilizarea aceluiași stil de etichete ar putea reduce consumul de carne roșie. Așa zisele studii care au stârnit preocupări în diverse centre de decizii de la nivel european și care încearcă sa inducă în eroare cu privire la efectele consumului cărnii roșii trebuie combătute cu toată fermitatea! Nu putem accepta sub nicio formă să se pună semnul egalității in privința bolilor provocate de consumul cărnii roșii și ceea ce înseamnă fumatul sau alcoolul”, spune Daniel Buda.

În opnia sa, o discuție serioasă despre un consum echilibrat de carne roșie ar fi mult mai eficientă pentru sănătatea populației.

“Se invocă <mult discutatele> schimbări climatice, care ar fi generate inclusiv de consumul de carne roșie! Să ne gândim la un alt exemplu: la nivel mondial este o problemă foarte mare cu rezerva de apă. Ce facem în situația aceasta? Vom pune pe fiecare sticlă de apă o poză cu deșertul Sahara prin care să inducem consumatorilor însetați să nu consume apă deoarece se va deșertifica planeta?!”, adaugă sălăjeanul.

Potrivit lui Daniel Buda, nu consumul de carne este problema, ci o alimentație într-adevăr dezechilibrată, bazată pe carnea excesiv procesată, pe consumul ridicat de grăsimi și multe alte obiceiuri alimentare nocive pe care le-am deprins în ultimii ani.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *