Carne de pui importată din Ucraina a intoxicat zeci de jibouani

Carnea de pui importată din Ucraina și utilizată de un restaurant din Jibou a intoxicat grav 15 persoane care acum se află internate în spital. Alte aproximativ 50 de persoane au apelat la medicii din Jibou, Zalău sau chiar Cluj pentru îngrijiri medicale necesare ca urmare a stării de rău.

Încă de vineri, 3 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sălaj a monitorizat îndeaproape cazul, fiind verificat inclusiv restaurantul pe care-l indicau pacienții ca fiind furnizor al produselor alimentare pe care le consumaseră.

Luni, 6 noiembrie, și Direcția Sanitar-Venterinară reprezentată de medicul Răzvan Chiorean a mers în control pentru a verifica lotul de carne în cauză. De altfel, DSVSA a primit și alertă pentru acel lot de proveniență Ucraina ca fiind infestat cu Salmonella.

”Chiar acum mă deplasez spre Jibou, este vorba de lot de proveniență Ucraina pentru care s-a emis alertă în Sistemul Rapid Alertă pentru Alimente și Furaje. Vom efectua verificările și vom reveni cu detalii”, a declarat medicul Răzvan Chiorean pentru Graiul Sălajului.

Numărul total al persoanelor care au consumat mâncare preparată cu carnea de pui în cauză nu se cunoaște cu exactitate, patronul restaurantului declarând că s-au vândut aproximativ 60-70 de porții din acel preparat. Unii au ajuns la medic, alții nu.

Cert este că, potrivit directorului DSP Sălaj, medicul Ligia Marincaș, evoluția celor 15 pacienți internați la ora actuală este favorabilă, starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *