septembrie 24, 2023

Care stanga? Care dreapta? Bunul simt!

0

Alianta contra naturii. Cel mai mare compromis politic. Solutie imorala. Guvern totalitar. Sunt doar cateva dintre apelativele cu care a fost gratulata alianta PSD-PDL, dupa ce liderii celor doua partide au batut palma, pentru formarea noului guvern. Dincolo de comentariile firesti si chiar de protocolul secret semnat de cei doi lideri, Emil Boc, devenit prim ministru si Mircea Geoana – criza economico – financiara, de care nu scapa nici Romania, impune, in primul rand, stabilitate politica, un guvern sustinut de o majoritate sigura, care sa-si poata asuma raspunderea unor masuri pe termen mediu si lung. Un program articulat si coerent. “n aceste conditii, ideologia si doctrina raman notiuni cu care se lucreaza doar in tratate de laborator… Care stanga? Care dreapta? La urma urmei, nu mai conteaza. Daca e buna cota unica, de dreapta, o va accepta si partidul de stanga. Tot asa cum, partidul de dreapta va accepta programul social de stanga. “n esenta, cele doua partide vor trebui sa gaseasca solutiile de bun simt cu care sa guverneze pentru oameni, pentru tara. Iar bunul simt n-are nevoie nici de ideologii, nici de doctrine. El exista, sau nu, in relatiile politice, intre institutiile statului, in promovarea legilor si in respectul fata de ele. Si doar in aparenta este o notiune abstracta. “n realitate, bunul simt este cuantificabil si chiar extrem de vizibil. Si palpabil. Iar in timp, creeaza imaginea, acea imagine pe care o vaneaza, asiduu, politicienii in general.
Ca de fiecare data dupa investirea unui nou guvern, increderea si speranta oamenilor sunt foarte mari (in ciuda atator dezamagiri). Nici acest guvern nu face exceptie. Ba, a gasit si resorturile de comunicare prin care vrea sa ne asigure ca poate (prin majoritatea confortabila din Parlament) si vrea sa fie un guvern cumpatat. Un guvern care va desfiinta privilegiile, grupurile de interese, cheltuielile sfidatoare din bani publici etc. Sunt promisiuni de stanga? De dreapta? Ar fi de… bun simt.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut