decembrie 9, 2022

Care este pretul brazilor de Craciun

Regia Nationala a Padurilor scoate la vanzare in acest an zeci de mii de brazi, cu preturi cuprinse intre 15 si 35 de lei.
Preturile mentionate nu includ TVA.
"In acest an, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva are posibilitatea de a recolta 40.000 de Pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molid. Din totalul de 40.000 Pomi de Craciun, 27.000 provin din culturi specializate si pepiniere silvice, iar 13.000 din lucrari silvo-culturale", precizeaza Romsilva.
Preturile variaza in functie de inaltime si categoria din care fac parte – pentru un pom din specia molid sau alte rasinoase cu o inaltime de 0,7 – 1,3 metri, pretul este de 15 lei/bucata, pentru pomii cu o inaltime intre 1,31 si 2 metri – 20 de lei/bucata, iar cei intre 2,01- 3 metri vor costa 25 de lei/bucata.
In schimb, pentru specia brad preturile vor fi ceva mai ridicate, respectiv 25 de lei pentru pomii de Craciun cu o inaltime de 0,7- 1,3 meri, 30 de lei pentru cei cu o inaltime de 1,31 – 2 metri si de 35 de lei, pentru brazii cu o inaltime intre 2,01 si 3 metri.
Solicitarile pentru exemplare cu inaltimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar pretul se aproba de fiecare directie silvica in parte, pornind de la tariful minim de 25 lei/metru.
Valorificarea acestora se face de catre directiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine.
Romsilva administreaza 3,11 milioane de hectare de padure aflate in proprietatea publica a statului, adica aproximativ 47% din intregul fond forestier national de 6,5 milioane hectare.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *