Care e numărul maxim de copii dintr-o clasă? Ministerul Educației a anunțat noile reguli

Care e numărul maxim de copii dintr-o clasă? Ministerul Educației a anunțat noile reguli

Conform noii Legi a învățământului preuniversitar, numărul de preșcolari dintr-o grupă trebuie să fie de minim 10 copii, dar nu mai mult de 20.

Pentru antepreșcolari, la grupa mică s-a stabilit un prag minim de 5 copii, respectiv maxim 9 copii într-o grupă. La grupa mijlocie, trebuie să fie minim 8, maxim 15. La grupa mare, noile reglementări stabilesc un număr minim de 8 copii într-o grupă, dar nu mai mult de 20.

Pentru învățământul primar, numărul minim de copii într-o clasă este de 10, iar cel maxim a fost stabilit la 22.

În cazul învățământului gimnazial, într-o clasă trebuie să fie cel puțin 10 elevi, dar nu mai mult de 26.

Pentru învățământul sportiv și de artă, numărul minim de elevi într-o clasă este 8, iar cel maxim 24.

În ceea ce privește învățământul liceal, inclusiv dual, o clasă trebuie să aibă un efectiv de cel puțin 15 elevi. Numărul maxim de copii dintr-o clasă nu poate trece însă de 26, față de 30, cât era până acum.

În situații excepţionale, formaţiunile de antepreșcolari, preşcolari sau de elevi pot funcţiona cu cel mult 2 copii peste efectivul maxim, față de 3 cât era prevăzut anterior.

Pentru cazurile în care se solicită depăşirea cu peste 2 antepreșcolari/preșcolari/elevi a numărului maxim, aprobarea va fi dată de Ministerul Educaţiei.

Efectivele de antepreşcolari, preşcolari şi elevi din formaţiunile de studiu deja constituite la data intrării în vigoare a noii Legi a învățământului preuniversitar rămân aceleași până la finalizarea nivelului de învăţământ.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *