octombrie 5, 2022

Care bun simt?

Primii care se vor sacrifica vor fi guvernantii si parlamentarii. Nu vrem sa sufere cei care au venituri si pensii mici. Vom face politica nu de stanga, nici de dreapta, ci o politica a bunului simt. Cam asa sunau declaratiile primului ministru Emil Boc dupa investirea guvernului. In sfarsit, ne-am spus: au nu doar puterea (majoritate confortabila in Parlament) ci si vointa de a indrepta anomalii carora nimeni n-a vrut sa le dea de capat. Eroare grava. Sau naivitate. Prima proiectie a bugetului pe acest an este o copie fidela a aceluiasi dispret al guvernantilor fata de cei de pe urma carora au ajuns ei acolo, sus.
Criza economica si financiara reduce drastic numarul salariatilor. In loc sa sustina firmele private, care tin in spate, de fapt, armata de bugetari, Guvernul Boc “umfla” CAS-ul cu peste trei procente. In loc sa incurajeze investitiile din profit (prin neimpozitare), asa cum promisese in campanie, impoziteaza si profitul.
Dincolo de lovitura data celor care mai sustin economia, guvernul nu se sfieste sa creasca, fara jena, cheltuielile salariale ale acelora care trebuiau sa se sacrifice. Pentru ca aveau de unde.
Reprezentantii sindicatelor au facut publice propunerile din buget privind cresterile salariale ale parlamentarilor si ministerelor. Astfel, la Administratia prezidentiala, fondul de salarii va creste cu 19%, la Cancelaria primului ministru cu 30%, la Senat cu 40%, la Camera Deputatilor cu 18%, la Turism cu 56%, la Tineret si Sport cu 23%.
Daca e asa, inseamna ca insasi notiunea de bun simt si-a denaturat semnificatia. Dar nu ne mai mira nimic!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.