octombrie 3, 2022

Cardurile de sanatate emise pana in luna iulie anul acesta au valabilitatea prelungita cu doi ani

Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Salaj reaminteste furnizorilor de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale cu care se afla în relatie contractuala, dar si asiguratilor, ca termenul de valabilitate a cardurilor nationale de sanatate emise pâna la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit de la 5 la 7 ani, prin Hotarârea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018.
Aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate timp de doi ani dupa data de expirare a valabilitatii inscriptionata pe suprafata din material plastic, deoarece certificatele digitale înscrise în cipurile electronice au o valabilitate de 7 ani.
În cazul cardurilor emise anterior datei de 31 decembrie 2012, termenul de valabilitate este 31 decembrie 2019.
Cardurile nationale de sanatate noi care s-au emis începând cu data de 1 august 2018 au de la început durata de valabilitate de sapte ani, conform aceleiasi Hotarâri de Guvern.
Acest document este personal si netransmisibil, unul din rolurile cardului national de sanatate fiind de a certifica ca serviciile medicale decontabile din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate au fost efectiv acordate asiguratului respectiv.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.