septembrie 24, 2023

Cardurile de călătorie înlocuiesc tradiționalele abonamente

0

Începând de joi, 8 aprilie, abonamentele clasice pentru transportul în comun eliberate de Societatea Transurbis vor fi înlocuite cu carduri de călătorie. Acestea vor putea fi achiziționate de la ghișeele Societății Transurbis, iar pentru eliberarea lor este nevoie de ➡cartea de identitate în original. Valabilitatea cardului de călătorie poate fi de 7, 15 sau 30 de zile, în funcție de solicitarea clientului. Validarea cardului este obligatorie la fiecare urcare în autobuz.

Există unele categorii de persoane care beneficiază de gratuitate la transportul în comun. Acestea se pot prezenta pentru ridicarea cardului tot de joi, 8 aprilie. Gratuitate pe tot parcursul anului la transportul public de persoane din municipiu se acordă pentru veterani de război, invalizi și văduve de război; pentru eroi, martiri ai Revoluției din Decembrie 1989; pentru persoane persecutate din motive politice, persoane deportate în străinătate ori constituite prizonieri; pentru persoane care beneficiază de acest drept conform OUG 82/2006 pentru recunoașterea meritelor personalului armatei, participant la acțiuni militare și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat și pentru persoane care beneficiază de acest drept conform Ordonanței 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice.

Donatorii de sânge beneficiază de o reducere de 50 la sută. Aceștia se pot prezenta la oricare din ghișeele Societății Transurbis, cu adeverința eliberată de Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj, pentru a solicita eliberarea unui card de călătorie la jumătate de preț. Solicitanții trebuie să aibă domiciliul în Zalău, iar reducerea se acordă în luna în care a avut loc donarea de sânge.

Referitor la cardurile de călătorie pentru pensionari, eliberarea acestora a demarat la începutul lunii martie, acțiunea continuând și în momentul de față. Pensionarii care nu reușesc să intre în posesia cardului în perioada următoare nu vor fi amendați dacă dețin abonamentul clasic.

Cardurile pentru elevi se vor elibera și în timpul vacanței, urmând ca după redeschiderea școlii Transurbis să reia solicitările către unitățile de învățământ din municipiu pentru a primi acordul să elibereze carduri și în școli. Operatorul de transport public recomandă tuturor elevilor să solicite eliberarea cardului și activarea lunară, acesta oferindu-le posibilitatea să circule gratuit pe tot parcursul anului calendaristic.

Pentru persoanele cu dizabilități, cardurile au fost eliberate și trimise prin poștă, iar până săptămâna viitoare toți beneficiarii vor intra în posesia acestora, spun reprezentanții Primăriei Zalău.

Eliberarea cardurilor de călătorie pentru clienți și alte categorii de călători care beneficiază de gratuitate face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene, accesat de municipalitate. Acest proiect prevede ca investiție principală achiziția de autobuze electrice (10 de autobuze din gama de 10 metri și 10 autobuze din gama de 12 metri), amenajarea de stații de încărcare și e-ticketing.

Informații suplimentare cu privire la eliberarea cardurilor puteți obține accesând www.tuz.ro sau vă puteți adresa Societății Transurbis, de luni până joi în intervalul orar 7.00-15.30 și vineri în intervalul orar 7.00-13.00, la numărul de telefon: 0260 617 790 sau prin e-mail: transurbis@yahoo.com.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut