ianuarie 31, 2023

Cardul de sănătate va fi obligatoriu și la urgențe

Nu-i destul câte zile fripte ne-a făcut cardul de sănătate de la 1 septembrie, de când a devenit obligatoriu. Iată că președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, i-a venit năstrușnica idee de a introduce obligativitatea cardului de sănătate pentru urgențe. Iată cum categorisește mai marele Caselor de Sănătate din țară urgențele, pentru a cădea tot în picioare, ca pisica. “Atenție, nu vorbim de asiguratul cu politraumatism, de cel în comă sau în stare foarte gravă, adică la urgența majoră de cod roșu. Vorbim de acele urgențe mai mici, de o durere de spate, de o durere de stomac (care ar putea fi perforat – n.r.) sau de bilă”, a explicat Ciurchea.
Și așa, până așteaptă pacientul sosit la urgențe să i se pună un diagnostic corect pentru a se constata stop_coloana dacă trebuie sau nu cardul în prima fază, poate trece pe la el urâta cu coasa în spinare.
Și ca să o mai îndulcească un pic, președintele CNAS spune ca “după ce pacientul a fost tratat și urmează să fie externat, la plecare din spital va fi utilizat cardul”. Dar ce ne facem dacă tocmai atunci a căzut sistemul? Mai stă pacientul o zi, două internat până își revine sistemul?

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut