Caravana tanărului voluntar

În cadrul proiectului VOLO, Caravana tânărului voluntar este o activitate destinată motivării elevilor din ciclul gimnazial şi a studenţilor de la facultate să devină voluntari, printr-o serie de instruiri interactive. În cadrul Caravanei itinerante sunt abordaţi peste 1500 de potenţiali voluntari tineri, din peste 15 unităţi de învăţământ, inclusiv din universităţi.

Instruirile includ jocuri şi diferite activităţi de grup, adaptate vârstei participanţilor. Cu ocazia acestor întâlniri, tinerii sunt informaţi despre diferitele aspecte ale voluntariatului, drepturile şi responsabilităţile voluntarilor, cadrul legal de desfăşurare a activităţii de voluntariat precum beneficiile personale şi comunitare. Totodată, vor fi furnizate informații privind oportunitățile de voluntariat la nivel local.

Cel mai important rezultat așteptat al caravanei, este ca tinerii care au participat la instruire să înţeleagă faptul că voluntariatul este o activitate care implică şi asumarea unor răspunderi personale, și vor deveni astfel voluntari conştienţi.

Caravana tânărului voluntar este organizată în cadrul proiectului Reţea regională de voluntariat în servicii sociale – Bihor, Satu-Mare, Sălaj (VOLO) iniţiat de Asociaţia Caritas Catolica Oradea, şi derulat în parteneriat cu Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Tinerii dornici să facă voluntariat se pot înscrie pe pagina www.volonet.ro, sau apelând numărul de telefon: +40(0)259/412-760 (Birou voluntariat).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *