Din toamna, Primaria Municipiului Zalau demareaza actiunile de modernizare a zonei centrale, si, in consecinta comerciantii din piata centrala vor trebui sa se mute in Dumbrava Nord. In prima etapa a acestui amplu proiect, este prevazuta acoperirea Vaii Zalaului. Lucrarile de acoperire a vaii vor merge pana pe strada 22 Decembrie 1989, cu deschiderea, ulterior, peste valea acoperita, a unei artere, si transformarea strazii Unirii in strada pietonala. Incep, de asemenea, lucrarile cu noua canalizare menajera in zona strazii 22 Decembrie 1989 (Crasnei), care vor presupune si traversarea pietei.
„Pana la finalizarea lucrarilor, punem la dispozitia comerciantilor din Piata Centrala o zona amenajata, in Dumbrava Nord”, a declarat primarul Radu Capilnasiu, in cadrul unei conferinte de presa. Prim-edilul a mai precizat ca, pe langa spatiul pus la dispozitie in Dumbrava, consilierii au aprobat nivelul tarifelor care vor fi practicate acolo, si care sunt semnificativ mai mici decat cele care exista acum in piata centrala, asta si datorita vadului comercial, mai redus, in acest moment. Totodata, Capilnasiu a spus ca primaria va revizui si graficul de frecventa a circulatiei autobuzelor in zona Dumbrava, pentru a facilita transportul zalauanilor inspre noua piata. Desi comerciantii sustin ca varianta „Dumbrava” nu va fi profitabila pentru propriile afaceri, primarul afirma ca nu are alta solutie si, mai mult, nici intreprinzatorii nu au oferit alte alternative. Capilnasiu a mai tinut sa precizeze ca dupa definitivarea lucrarilor, primaria va investi si in amenajarea unor hale moderne pe spatiul actualei piete din centru.
In octombrie, piata devine santier
Licitatia pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de acoperirea vaii a fost castigata de firma DrumConstruct, iar pana saptamana viitoare se mai pot depune contestatii. Capilnasiu a declarat ca investitia presupune costuri de aproximativ 9 milioane de lei si ca lucrarile ar trebui sa inceapa in luna octombrie.