Capilnasiu i-a premiat pe olimpicii de la CNS care merg la nationale

Cei 54 de elevi de la Colegiul National „Silvania” (CNS) Zalau care vor reprezenta judetul la etapa nationala a olimpiadelor au fost premiati ieri in cadrul unei festivitati desfasurate in curtea liceului.
Eforturile elevilor au fost rasplatite de Primaria Zalau cu cate 100 de lei, bani inmanati de primarul Radu Capilnasiu.
Vasile Bulgarean, directorul CNS, spune ca liceeni din colegiul pe care-l conduce reprezinta aproximativ 70 – 80 la suta din elevii salajeni care vor participa la olimpiadele nationale ce vor avea loc in urmatoarea perioada.
Potrivit informatiilor primite de la purtatorul de cuvant al primariei, Manuela Ghiurutan, Radu Capîlnasiu, care este si membru în consiliul de administratie al colegiului, a dorit prin aceasta premiere sa-i felicite pe elevi pentru succesele obtinute pana acum, si, totodata, sa-i încurajeze pentru provocarile care urmeaza.

Inspectoratul nu stie inca

ce elevi avem

la olimpiadele pe tara
Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj nu are o situatie clara a elevilor care vor reprezenta judetul la etapele nationale. Chiar daca pe site-ul institutiei se regasesc cateva din rezultatele de la etapa judeteana a olimpiadelor,stop_coloana nici in cazurile afisate nu este mentionat la fiecare disciplina in parte cati elevi din cei premiati vor merge mai departe. Desi am insistat de cateva zile bune sa fie comunciate datele despre rezultatele olimpicilor salajeni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului, Marcel Lucaciu, spune ca nu s-a facut o centralizare a datelor, in conditiile in care ultimele etape judetene au avut loc saptamana trecuta.
Din ceea ce am reusit sa aflam pana acum stim doar ca Salajul va fi reprezentat la etapa nationala a Olimpiadei de Limba si Literatura Romana de 14 elevi, din care sase de la liceu si opt de la gimnaziu. Zece elevi – patru de la gimnaziu si sase de la liceu – vor reprezenta judetul la etapa nationala a Olimpiadei de Matematica la Sibiu. Elevii salajeni care si-au castigat locul la etapa nationala a Olimpiadei de Stiinte Socio-Umane sunt in numar de noua, din care cinci de la liceu si patru de la gimnaziu. Lotul Salajului la disciplinele Tehnologii este format din 17 elevi, din care patru de la gimnaziu, iar 13 de la liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *