septembrie 30, 2022

Capilnasiu a inspectat lucrarile la principalele obiective din Zalau

Primarul a vazut ieri in teren cum merg lucrurile la cele mai importante investitii aflate in curs de implementare.
Primarul Municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, a organizat ieri o vizita in teren la cateva dintre principalele obiective de investitii din oras. Alaturi de mass-media locala, Capilnasiu a verificat starea lucrarilor executate de catre firmele Citadin si Drum Construct pentru reabilitarea anumitor strazi, precum si stadiul modernizarii Clubului Tineretului. Pe langa acestea, edilul orasului a prezentat cea mai importanta investitie a Prima-riei in momentul de fata: constructia halei agro-alimentare in zona centrala a orasului.
Incep lucrarile la hala agro-alimentara
Dupa ce a fost descarcat de sarcina arheologica, terenul pe care se va inalta noua hala-agroalimentara a orasului a fost predat consortiului de firme Copisa, Consinit si Ianus. Pe 30 august a fost emis ordinul de incepere a lucrarilor, iar acum se traseaza lucrarile si se organizeaza santierul. „Valoarea contractului este de 12,2 milioane de lei si se intinde pe o perioada de patru ani. Sper sa inceapa cat mai repede lucrarile pentru ca va fi realizata o parcare subterana cu 50 de locuri si pana in iarna ne dorim sa ajungem la nivelul solului cu lucrarile ca sa se poata lucra si la temperaturi mai scazute”, a precizat Radu Capilnasiu. Pe locul fostei piete centrale se va realiza un complex agro-alimentar cu spatii comerciale pentru legume, fructe, produse lactate, preparate din carne, produse de panificatie, flori si unelte de uz gospodaresc.
Asfalt pe strazile din Gradina Poporului
Pe data de 10 august, Primaria a predat amplasamentul catre firma care se va ocupa de reabilitarea strazii Leontin Ghergariu. Astfel, cu o finantare de aproximativ 500.000 de lei, firma Drum Construct va reabilita strada si trotuarele pe strada Leontin Ghergariu, pe o lungime de aproape 500 de metri. Lucrarile urmeaza a fi finalizate, pe acest tronson, pana la inceputul iernii. Reabilitarea accesului carosabil si pietonal in zona a inceput inca din 2008. Insa, firma care a inceput lucrarile in cartierul „Gradina Poporului” a intrat in insolventa si a renuntat la proiectul din Zalau. Investitia din acest cartier vizeaza reabilitarea strazilor Ioan Neculce, Marin Sorescu, Ion Creanga, Petre Ispirescu, Miron Radu Paraschivescu, Dumitru Margineanu, Leontin Ghergariu, Aleea Gradina Poporului.
Probleme cu reabilitarea Clubului Tineretului
La sfarsitul lunii iunie, firma Tacon SRL a inceput reabilitarea Clubului Tineretului pentru ca aceasta cladire sa devina sediul administrativ al Casei Municipale de Cultura Zalau, unde isi vor desfasura activitatea ansamblurile folclorice Columna si Porolissum, precum si fanfara Promenada. Pana acum s-a lucrat la partea de arhitectura, respectiv desfaceri si demolari si a fost inlocuita partial tamplaria. Termenul de finalizare a lucrarilor este de sase luni, insa constructorul intampina probleme. „Lucrarile nu pot continua in zona in care isi desfasoara activitatea Hercules Gym. Noi am cerut evacuarea temporara a acestui chirias, care nu si-a platit chiria de peste doi ani, si urmeaza ca instanta sa decida in acest caz”, sustine primarul Radu Capilnasiu. Pentru ca se incearca tegiversarea acestui caz, parintii copiilor care activeaza la ansamblul Columna sunt decisi sa organizeze un protest in fata Tribunalului Salaj. „Am auzit ca exista nemultumiri in randul parintilor, insa momentan nu stiu sa se fi depus o cerere pentru realizarea unui miting”, a completat Capilnasiu. In momentul de fata, ansamblurile Casei Municipale de Cultura isi desfasoara activitatea la Casa Armatei, iar birourile administrative sunt in cladirea Transilvania.
Parcari si trotuare modernizate in Dumbrava Nord
In luna august, angajatii Citadin-ului au lucrat pe strada Decebal, precum si in cartierul Dumbrava Nord, pe strazile Victor Deleu, Voievod Gelu si lt. col. Pretorian. Reabilitarea zonelor respective a vizat reparatii ale carosabilului si trotuarelor, dar si refacerea canalizarii pluviale, precum si a parcarilor. Costul acestor lucrari a fost de aproximativ 300.000 de lei, pe strada Decebal, si de aproape 200.000 de lei in zonele din cartierul Dumbrava Nord. „S-a largit partea de carosabil, s-au amenajat parcari noi si alei de intrare la garaje. De asemenea, luam in calcul crearea de sensuri unice in cartierul Dumbrava Nord pentru a castiga locuri de parcare, la fel cum s-a facut si in Bradet”, a declarat primarul Capilnasiu. Pe strada lt. col. Pretorian Primaria va reface terenul de minifotbal din zona si va inalta gardul de protectie, care este prea mic si mai multi cetateni au reclamat faptul ca le sunt deteriorate masinile.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.