septembrie 28, 2022

Capilnașiu candideaza

Daca îi va fi favorabila decizia de azi a Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul cu ANI, în care primarul Zalaului este acuzat de incompatibilitate, Radu Capîlnașiu poate candida la Primaria Zalau.


 Înalta Curte de Casație și Justiție decide astazi în recursul lui Radu Capîlnașiu, copreședintele PNL Salaj și primar al Zalaului, împotriva Agenției Naționale de Integritate.

Capîlnașiu a declarat ferm ieri pentru Graiul Salajului ca va candida la alegerile din 5 iunie, dar a spus și ca nu știe înca în ce calitate va candida. “Candidez! Nu știu înca unde voi candida”, au fost cuvintele primarului liberal.
Afirmația primarului Radu Capîlnașiu poate fi interpretata în contextul deciziei de azi a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care se pronunța în cazul de incompatibilitate în care este acuzat de ANI.
Daca Curtea va decide ca ANI are dreptate, Capîlnașiu nu mai poate candida trei ani la funcția din care a fost gasit incompatibil. Deci nu va putea candida la Primaria Zalau. Dar poate candida la Consiliul Județean. 
Daca sentința de azi îi va fi favorabila, nu-i exclus ca Radu Capîlnașiu sa se hotarasca sa-l înlocuiasca pe liberalul desemnat candidat la Primaria Zalau, Valeriu Crișan, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
Capîlnașiu afirma înca din vara anului trecut ca ia în calcul varianta de a candida la Consiliul Județean Salaj.
La Consiliul Județean Salaj, o candidatura a lui Radu Capîlnașiu ar încurca mult PSD-ul. La ora actuala, social democrații sunt cel mai bine clasați în sondajele pe județ. PSD Salaj, în frunte cu Tiberiu Marc, are toate șansele sa câștige Consiliul Județean Salaj și la aceste alegeri. 
Deocamdata anunțat candidat liberal la Consiliul Județean, Lucian Bode nu este un candidat atât de bine plasat ca Tiberiu Marc. În 2012, Marc a câștigat cu lejeritate un nou scaun în fruntea Consiliului Județean Salaj cu 48.573 de voturi. stop_coloana


 Potrivit ANI, Capîlnașiu a deținut funcția de primar și calitatea de reprezentant al Municipiului Zalau în cadrul Adunarii Generale a Asociaților (AGA) la E-star SA Distriterm S.R.L. și la Citadin Zalau S.R.L. A încalcat astfel dispozițiile art. 87, din Legea nr. 161/2003, potrivit carora funcția de primar este incompatibila cu funcția de reprezentant al unitații administrativ-teritoriale în adunarile generale ale societaților comerciale de interes local, spunea comunicatul ANI.

Primarul Zalaului a contestat în instanța constatarea ANI, pierzând procesul și la Tribunalul Salaj și la Curtea de Apel Cluj.

Capîlnașiu motiva ca datele înregistrate la Registrul Comerțului Salaj sunt greșite. “Nu fac parte din Adunarea Generala a Acționarilor a SC Citadin Zalau SRL. Datele greșite ale Oficiului de la Registrul Comerțului Salaj au fost preluate de ANI fara sa le fi fost verificata acuratețea. În ceea ce privește aceasta societate comerciala, în calitate de primar am fost imputernicit de Consiliul Local al Municipiului Zalau sa semnez actele de înființare a societații, iar de Adunarea Generala a Acționarilor SC Citadin Zalau SRL am fost împuternicit sa semnez contractul de manager”, a explicat primarul Radu Capîlnașiu.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.