noiembrie 27, 2022

Capii mafiei pacanelelor raman sub control judiciar, dar primesc mai multa libertate

Cei doi inculpati cu greutate in dosarul “Mafia pacanelelor”, Danco Stelian si Ciascai Radu Ovidiu, considerati capii retelei organizate de masluire a jocurilor de noroc din Salaj, destructurata de DIICOT in 2015, vor libertate deplina. 

Dupa cele 96 de perchezitii facute de procurori in octombrie 2015, Danco si Ciascai au fost arestati preventiv. Apoi, insa, Curtea de Apel Cluj i-a trimis in arest la domiciliu, ca mai apoi sa fie pusi sub control judiciar. Mai mult, lui Danco Stelian i-a fost ridicata si masura asiguratorie de pe bunurile care se aflau sub sechestrul dispus de DIICOT Salaj.
Cei doi inculpati au cerut insa inlatuarea si a masurii controlului judiciar, iar judecatorii Tribunalului Salaj au admis saptamana trecuta, in 18 august, în parte, plângerile formulate de ei. Solutia data de judecatori este modificarea obligatiei impuse inculpatilor de a nu depasi o anumita limita teritoriala si respinge cererile lor de încetare a obligatiei de a nu parasi teritoriul României. Ceea ce ar insemna ca lise mareste “aria de plimbare”.
Potrivit procurorilor, stadiul dosarului este in faza finalizarii expertizei finaciar-economice privind stabilirea prejudiciului adus statului de catre cei peste 50 de inculpati si suspecti in dosar. Expertiza financiar-economica va stabilii exact pentru fiecare individ prejudiciul adus statului in urma infractiunilor facute cu aparatele de noroc.
Cu ocazia perchezitiilor DIICOT din 2015, a fost gasita si ridicata cantitatea de 25,830 de kilograme de aur, suma de 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, un seif în care se se gaseau înca câteva sute de mii de euro.
Tribunalul Salaj a stabilit data de 1 iunie 2018 termen în care procurorul de caz, Dan Budusan, sa rezolve cauza.
Danco si Ciascai sunt cercetati pentru savârsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, instigare la acces fara drept la un sistem informatic, instigare la alterarea integritatii datelor informatice, instigare la frauda informatica (masluirea jocurilor de noroc), spalare de bani si evaziune fiscala.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *