septembrie 30, 2022

Capela din Ortelec, subiect de discuție în Consiliul Local

Construirea unei capele mortuare în cartierul Ortelec este o necesitate, afirmă administrația locală.

Explicațiile vin după ce unii consilieri locali de la PNL și USR au susținut că suma alocată pentru această investiție este prea mare.

Costurile includ și realizarea unui studiu mai elaborat, solicitat de către Direcția Județeană pentru Cultură.

“E absolut necesară o capelă în cartierul Ortelec din municipiul Zalău. Iar pentru construirea acestui obiectiv, Direcția Județeană pentru Cultură ne-a impus, pe lângă descărcare de sarcină arheologică, și un studiu foarte elevat, care implică specialiști, o parte din ei sunt de la Muzeul Județean, o parte o să vină din mediul academic, de aceea prețul pe care îl propunem aici este mai consistent decât într-o altă variantă, în care se face doar o simplă descărcare arheologică. Noi am fi fost mult mai fericiți să nu fie nevoie de acest studiu, cel puțin din două motive: costă mai mult și ne ține, oarecum, în loc cu investiția pe care vrem să o facem în Ortelec”, a explicat primarul Ionel Ciunt.

Pentru documentaţia de cercetare arheologică – Construire capelă – sală de ceremonii funerare în incinta Bisericii Ortodoxe din Ortelec au fost alocați din bugetul local 124.500 de lei.

Criză de locuri de veci la Zalău

O problemă avem și la Zalău, unde locurile de veci sunt aproape epuizate. Administrația municipală este nevoită să identifice, în scurt timp, o locație pentru un nou cimitir.

Potrivit viceprimarului Teodor Bălăjel, în cel mult doi sau trei ani, cimitirul ortodox va fi ocupat la capacitate maximă, astfel că se impune găsirea unei soluții în acest sens.

“Nu doar Ortelecul, chiar și Zalăul are o problemă cu locația pentru cimitir. Chiar ne preocupăm în această perioadă să găsim o locație nouă, să facem toate demersurile pentru un nou cimitir, pentru că probabil un an, doi, maxim trei vom mai putea utiliza cimitirul actual, dar se impune să găsim încă o locație”, a afirmat viceprimarul.

1 thought on “Capela din Ortelec, subiect de discuție în Consiliul Local

  1. banii trebuie sa circule !!! birocratia de la cultura este un exemlu clar ! angajatii de acolo sunt analfabeti ,rau intentionati ,care se dau mari filozofi culturali !!! la fel ca la Cluj !
    nu stiu cine-i tine pe acolo ,ca despre cultura ,vedem unde a ajuns !!!!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.