Când vor expira cardurile de energie, acordate pentru plata facturilor. Banii necheltuiți se vor pierde

Valabilitatea cardurilor de energie, prin intermediul cărora se pot plăti facturile pentru încălzire, va expira pe 31 martie 2024.

„Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024. Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe”, a informat Poșta Română la începutul acestui an.

Beneficiarii pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului.

Cu un card se pot face mai multe plăți către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei. Pentru plata facturilor cu cardul de energie, cetățenii pot folosi una dintre cele tre metode:

– la orice subunitate a Poștei Române;

– la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;

– online, pe site-ul Poștei Române.

Banii necheltuiți se pierd

Banii de pe cardurile de energie, necheltuiți până la data de 31 martie, se pierd.

Cu alte cuvinte, românii care nu își doresc să-i piardă trebuie să folosească sumele rămase pentru plata facturilor la gaze naturale și energie electrică înainte ca acest lucru să se întâmple. Cardurile de energie urmează să expire. Cum ar putea fi retrași în numerar banii necheltuiți Există și posibilitatea ca acești bani să fie retrași cash, în anumite condiții.

Potrivit unui proiect de ordonanță inițiat pe 25 ianuarie de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc vor putea încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea, informează ziare.com

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *