Când toată Europa se închide, agențiile de turism cer măsuri mai relaxate

În sezonul turistic 2020, pandemia a afectat serios activitatea hotelurilor, agențiilor de turism, companiilor de transport, dar și lucrătorii din domeniu. Anul trecut a fost unul atipic în materie de vacanțe, dat fiind contextul răspândirii epidemiei de coronavirus. Toate calculele și proiecțiile făcute de organizatorii de vacanțe din România au fost date complet peste cap de izbucnirea pandemiei și de introducerea restricțiilor de călătorie.

În această perioadă a crescut și reticența consumatorilor în ceea ce privește călătoriile și vacanțele. Întreaga planetă se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, țările europene înăspresc restricțiile și își închid granițele, dar operatorii turistici de la noi solicită relaxarea măsurilor. ANAT a trimis o scrisoare deschisă către Guvernul României, Ministerul Economiei, Antreprenoriatatului și Turismului și Ministerul Afacerilor Interne prin care solicită implementarea de măsuri menite să încurajeze turiștii în sezonul 2021. În acest sens, Asociația Națională a Agențiilor de Turism cere un test covid negativ la întoarcerea în țară în locul carantinei, pentru cei care se reîntorc din vacanțe.

“Niciun român nu dorește și nu-și permite să stea în carantină 14 zile la întoarcerea dintr-o călătorie sau vacanță. Acest aspect generează un nou val de anulări ale pachetelor de servicii de călătorie contractate, restituiri și ilitigii”, a declarat Dumitru Luca, președintele Ascociației Naționale Agențiilor de Turism.

Cum majoritatea țărilor în care călătoresc turiștii români în acest moment se află pe lista galbenă de risc, se înregistrează o creștere alarmantă a numărului solicitărilor de anulare a rezervărilor. Astfel că demersul ar putea evita un nou val de anulări ale pachetelor turistice deja vândute, spun reprezentanții ANAT.

Turiștii ar urma să-și facă un test pentru covid-19 în țara din care vin, pentru a evita în România carantina de 14 zile și, în acest fel, nu ar mai exista varianta anulării pachetelor turistice de teama carantinei la întoarcere. Cerința este legată și de măsura potrivit căreia în cazul în care părinții sunt vaccinați, la întoarcerea dintr-o călătorie, copiii nevaccinați trebuie să rămână în carantină o perioadă de 14 zile.

În solicitare se mai pomenește de posibilitatea efectuării de teste rapide pe aeroport (pentru a afla dacă turiștii sunt infectați sau nu).

Cererile operatorilor din turism urmează să fie analizate de către autorități.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.