Canalizare pluviala pe mai multe strazi din Zalau

Primaria are in plan reparatii capitale in cartierul Gradina Onului si pe strada Cerbului

rn

Printre proiectele aprobate in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local, desfasurata in data de 28 mai, se numara si cel legat de lucrari de "Reparatii capitale Cartier Gradina Onului – canalizare pluviala“ dar si proiectul privind "Reparatii capitale strada Lacului – amenajare platforma statie de autobuz si trotuar" si "Reparatii Capitale strada Cerbului – canalizare pluviala si amenajare loc de parcare" din Zalau.

rn

In ceea ce priveste reparatiile capitale din Cartierul Gradina Onului, valoarea investitiei se ridica la aproximativ 314 mii lei, adica circa 65 de mii euro. Principalele lucrari care se vor efectua sunt desfacerea capacelor carosabile de pe rigole, montarea tevilor din PVC de 250 mm. pentru preluarea apelor pluviale, montarea plasei sudate, turnarea betonului peste tuburile din PVC, montarea gratarelor de scurgere pentru preluarea apelor pluviale la o distanta de aproximativ 25 de metri fata de cealalta, amorsarea suprafetei inainte de asternerea startului de imbracaminte din beton asfaltic si asternerea stratului de imbracaminte din beton asfaltic in grosime de 6 centimetri.
Lungimea totala a traseului pe care se executa aceste lucrari este de 1.401 metri si cuprinde strazile Codrului, Mioritei, Luminisului si Padureni, partial.
Colectarea si evacuarea apelor pluviale de pe platforma drumului se va face prin panta naturala a terenului si vor fi deversate in canalizarea pluviala si in gurile de scurgere.

rn

De asemenea, tot in cadrul aceleiasi sedinte a fost aprobat proiectul de hotarare privind documentatia aferenta lucrarii de Reparatii capitale "Strada Cerbului – canalizare pluviala si amenajare loc de parcare" a carui valoare se ridica la aproape 44 de mii lei, adica putin peste 9 mii de euro. Prin acest proiect este prevazuta realizarea canalizarii pluviale si amenajare loc de parcare pe strada Cerbului, pe o lungime de 40 metri. Principalele lucrari care se vor efectua constau in montarea tuburilor corugate cu diametrul de 315 mm pentru preluarea apelor pluviale si deversarea acestora in sistemul existent, asternerea straturilor de nisip si balast in jurul tubului corugat pentru protejarea acestuia, montarea plasei sudate cu diametrul de 6 mm.
In ceea ce priveste amenajarea parcarii, aici se va trece la decopertarea stratului vegetal, asternerea stratului filtrant si a stratului din piatra sparta pentru realizarea structurii fundatiei, montarea plasei sudate cu diametrul de 6 mm, turnarea betonului de clasa, amorsarea suprafetelor in vederea asternerii stratului de imbracaminte din beton asfaltic dar si realizarea zidului de sprijin din betoane recuperate.

rn

Prin proiect este prevazuta amenajarea unei platforme pentru o statie de autobuz si realizarea unui trotuar pe strada Lacului, pe o lungime de 260 de metri. Principalele lucrari care se vor efectua constau in trasarea si montarea bordurilor pentru delimitarea suprafetelor trotuarului, asternerea stratului de filtrant din balast si a materialelor pietroase pentru realizarea fundatiei trotuarului si asternerea stratului de imbracaminte din beton asfaltic in grosime de 4 centimetri din beton asfaltic. Pentru realizarea platformei pentru autobuz se va efectua in primul rand decopertarea stratului vegetal, trasarea si montarea bordurilor pentru delimitarea platformei statiei de autobuz, asternarea stratului filtrant din balast si a materialelor pietroase pentru realizarea fundatiei platformei, asternerea startului de legatura din binder de criblura in grosime de 5 centimetri si a stratului de uzura din beton asfaltic in grosime de 5 centimetri. Lungimea totala a traseului de 260 de metri.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *