La nu mai putin de sase luni de la demararea ei, licitatia pentru desemnarea constructorului campusului de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai” Zalau a intrat, din nou, in blocaj, dupa ce una dintre firmele ofertante a depus, pentru a doua oara, contestatie. Este vorba despre Conrom SRL din Criseni, care, potrivit biroului de presa al Primariei Municipiului Zalau, a depus la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) o contestatie „formulata impotriva comunicarii rezultatului de procedura, prin care oferta societatii a fost respinsa, fiind declarata neconforma”. Dupa cum ne-a declarat patronul societatii in cauza, Vasile Tripon, Primaria Zalau (organizatorul licitatiei) a respins oferta Conrom pe motiv ca n-ar avea „cadre de conducere”, adica ingineri, lucru infirmat de Tripon, care suspecteaza conducerea primariei ca, de fapt, „pur si simplu nu vrea sa dea contractul firmei Conrom” si ca „face ce vrea pe bani publici”. O decizie din partea CNSC este asteptata zilele acestea, patronul Conrom declarandu ca, in cazul unui raspuns negativ este dispus sa mearga ^pana la capat pentru a avea castig de cauza in aceasta problema”.
Reamintim ca aceeasi firma a mai depus o contestatie, in octombrie 2008, imediat dupa ce Primaria Zalau a anuntat (la capatul a doua luni de evaluare a ofertelor) firmele castigatoare ale licitatiei pentru construirea campusului: Tacon si Lotus, ambele din Zalau. Contestatia a fost atunci admisa, CNSC dispunand reluarea procedurii de atribuire de la etapa de evaluare a ofertelor. In urma acestei evalurari, castigatoare au fost declarate, potrivit biroului de presa al primariei, aceleasi doua firme, asociate: Tacon si Lotus. Pana la aflarea raspunsului CNSC, nu se poate pune problema semnarii vreunui contract cu firmele castigatoare.
Intre timp, insa, banii alocati de Ministerul Educatiei pentru inceperea lucrarilor, in cuantum de 500.000 de lei (cinci miliarde de lei vechi), s-au intors la bugetul de stat, neputand fi cheltuiti – din cauza acestor bajbaieli in procedura de licitatie – pana la finele anului financiar 2008. In aceste conditii, situatia campusului devine, dupa cum recunostea si Laura Crisan, directoarea Liceului Pedagogic, incerta, date fiind restrictiile bugetare din acest an, care ar putea duce la finantarea exclusiv a lucrarilor de investitii deja incepute.