Campusul scolar din Hida incepe, incet, sa prinda contur, constructorul – firma Universal Construct SA din Satu Mare – reusind deja sa iasa deasupra cotei 0 cu fundatiile de la cladirea scolii, de la internat, blocul de garsoniere pentru profesori si atelierele in care elevii Grupului Scolar din localitate vor face practica in meserie. Potrivit primarului comunei Hida, Dorin Petrus, s-a lucrat pana acum de peste 11 miliarde de lei vechi, din care s-au decontat doar 8,5 miliarde. Ca urmare a acestei intarzieri, constructorul si-a diminuat semnificativ ritmul de lucru si, implicit, echipa de muncitori, urmand sa revina la ritmul initial in momentul in care Ministerul Educatiei isi va regla deconturile.
Reamintim ca la Hida se construieste unul din cele patru campusuri scolare finantate de Ministerul Educatiei in judetul Salaj (celelalte trei – la Grupul Scolar “Octavian Goga” Jibou, Grupul Scolar Sig si la Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai” Zalau – acesta din urma aflat inca, din cauza unei contestatii, in faza licitatiei pentru desemnarea constructorului). Campusul de la Hida are o valoare contractata de peste 16 milioane de lei (160 de miliarde de lei vechi), bani cu care aici urmeaza sa fie edificate o scoala cu 10 sali de clasa, un internat cu 100 de locuri (25 de camere cu cate patru locuri), cantina (cu un club la etaj) cu o capacitate de 100 de locuri/serie, bloc de garsoniere pentru profesori, patru ateliere si cladiri anexe. Sala de sport exista deja, fiind construita prin Programul national de construire de sali de sport, derulat prin Compania Nationala de Investitii. Toate aceste constructii au ca amplasament un teren situat la iesirea din Hida spre localitatea Miluani, la o distanta de aproximativ 700 de metri fata de centrul localitatii.
Odata construit, campusul de la Hida ar urma sa scolarizeze si copiii din comunele vecine, primarul Dorin Petrus declarandu-se in favoarea finantarii unei singure unitati de invatamant, care sa fie bine dotata si incadrata cu personal didactic, in locul sistemului actual, cu scoli mici si profesori… “policalificati” in toate catunele. Comuna Hida a inceput, de altfel, de ani buni procesul de comasare a scolilor din satele apartinatoare, in patru localitati acestea nemaifunctionand deloc, iar in trei – doar la invatamantul primar. Singura scoala cu invatamant de nivel gimnazial din comuna este cea din Hida.