Campionii Sălajului, premiați de Consiliul Județean

Sportivii sălăjeni care, în anul competițional 2020-2021, au obținut locurile I, II sau III la concursurile naționale și internaționale, precum și antrenorii acestora au fost premiați de Consiliul Județean Sălaj, în cadrul unei festivități ce a avut loc marți, 21 decembrie, în Sala “Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj.

La categoriile de vârstă juniori, tineret și cadeți, în acest an s-au remarcat următorii sportivi: Eric-David Verdeș (tenis locul III, tineret), Rafaela Dovlete (box, locul III, tineret), Maria Teglaș (box, locul III, juniori), Dasiana Daloris Cozma (box, locul III, juniori), Andreea Ardelean (box, locul III, juniori), Lakatos Annamaria (box, locul III, juniori), Raluca Farcaș (box, locul III, cadeți), Rareș Grama (box, locul III, cadeți), Cristian Terec (box, locul II, juniori), Maria Szatmari (box, locul II, juniori), Alexandru Cîmpian (box, locul II, cadeți), Diana Tănăsescu (box, locul I, juniori), Margareta Hidigan (box, locul I, juniori), Maria Csiki (atletism, locul III, juniori 3), Constantin Raul Pruteanu (atletism, locul II, tineret). Alături de aceștia, a fost premiat și antrenorul de atletism, Mirel Seișanu, de la CSM Zalău.

La seniori, Consiliul Județean Sălaj a recompensat echipa HC Zalău, clasată în 2021 pe locul III în Cupa României la handbal feminin, și pe antrenorul Gheorghe Tadici.

Pentru performanțele obținute în anul competițional 2020-2021, au fost felicitați cei trei pugiliști de la CSM Zalău care au urcat pe podiumul Campionatului Național. Este vorba despre: Elida Oșan (locul III), Andreea Varga (locul III) și Paul Magdaș (locul II), pregătiți de antrenorii Ioan Dragoș și Adrian Popuțea.

De asemenea, au fost acordate premii voleibaliștilor de la vicecampioana României, SCM Zalău, și antrenorilor acestora – Sorin Pop și Marius Cristian Lazăr.

În cadrul festivității, administrația județeană l-a premiat și pe sălăjeanul Alexandru Florin Bologa, câștigător al medaliei de bronz la judo, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

“Este o mare bucurie și o onoare să mă aflu în mijlocul dumneavoastră, al celor care ne-ați reprezentat cu cinste în competițiile sportive din acest an și ați strălucit pe podium.Pandemia și-a pus puternic amprenta asupra tuturor aspectelor vieții noastre și a afectat fiecare sector de activitate. Iar sportul nu a fost ocolit. Știm cu toții cât de greu v-a fost să vă antrenați și să concurați în condițiile stricte impuse de contextul epidemiologic. Cu toate acestea, ați reușit să vă adaptați restricțiilor, ați continuat să vă pregătiți, ați luptat să fiți mai buni și ne-ați demonstrat că sportul sălăjean are prezent și viitor. Dincolo de talent, sportul de performanță înseamnă pasiune, muncă titanică, abnegație, înseamnă dezamăgiri și lacrimi, înseamnă puterea de a continua după ce pierzi, înseamnă autodepășire și supremație. <Citius, Altius, Fortius>. <Mai repede, mai sus, mai puternic>. Vă îndemn să vă păstrați încrederea în forțele proprii și să nu renunțați niciodată la visele dumneavoastră!Pornind de la convingerea că sportul joacă un rol esențial în dezvoltarea comunității, Consiliul Județean Sălaj investește constant și consistent în sport, încurajând sportul de masă și susținându-l pe cel de performanță. Dragi sportivi,Sunteți exemple pentru generațiile care vor urma și ne mândrim cu fiecare dintre dumneavoastră. De aceea, astăzi, Consiliul Județean Sălaj premiază performanța sportivă. Vă mulțumim pentru că aduceți plusvaloare județului nostru și vă felicit din inimă pentru tot ceea ce ați realizat, pentru dăruire, ambiție și tenacitate. Mult succes în competițiile viitoare și să ajungeți cât mai sus! Aprecierea noastră se îndreaptă și către oamenii din spatele performanțelor dumneavoastră: antrenorii. Ei vă sunt alături la antrenamente și în competiții, vă încurajează mereu să vă depășiți limitele, cu ei împărtășiți bucuriile și tristețile, reușitele și dezamăgirile. Stimați antrenori, vă suntem recunoscători pentru toate eforturile depuse, pentru răbdare și profesionalism, pentru cuvintele de îmbărbătare rostite la greu, pentru dedicația cu care vă călăuziți sportivii spre victorie”, a fost mesajul transmis de Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Premii în bani, acordate pe bază de punctaj

Potrivit hotărârii Consiliului Județean Sălaj privitoare la premierea performanței în sport, au fost luați în calcul doar sportivii sălăjeni care au obținut locurile I, II sau III la competițiile sportive naționale și internaționale. În cazul disciplinelor sportive individuale cu probe pe echipe, echipaje sau ștafete, precum și la jocurile sportive de echipă, premiul acordat a fost individual.

Valoarea stabilită pentru un punct de premiere a fost 100 de lei.

Pentru jocurile olimpice, grila a prevăzut 250 de puncte pentru premiul I, 200 pentru locul II, respectiv 150 de puncte pentru locul III. Pentru jocurile olimpice de tineret, punctajul a fost 50, 40 și 30. La jocurile paralimpice s-au prevăzut 150 de puncte pentru o medalie de aur, 125 pentru argint și 100 pentru bronz.

La campionatele mondiale, grila a prevăzut între 150 și 100 de puncte pentru seniori, între 47,5 și 20 pentru tineret și juniori I, între 27,5 și 15 puncte pentru cadeți.

Pentru campionatele europene, s-au acordat între 100 și 50 de puncte pentru seniori, între 30 și 10 pentru tineret – juniori I, între 15 și 5 puncte pentru cadeți -juniori I.

În campionatul național, la sporturi individuale, s-au acordat între 30 și 15 puncte la seniori, între 6 și 3 la tineret, între 4 și 1 la cadeți. La sporturile de echipă, seniorii au avut între 20 și 10 puncte, la tineret au fost prevăzute între 6 și 2 puncte, iar la cadeți între 4 puncte, pentru aur, și 1 punct, pentru bronz.

În Cupa României, au fost acordate pentru disciplinele individuale între 10 și 5 puncte, iar la sporturile de echipă, între 20 și 10 puncte.

Valoarea premiului pentru fiecare sportiv s-a calculat înmulțind numărul de puncte cuvenite cu 100 de lei, valoarea unui punct de premiere. A rezultat astfel suma brută acordată fiecărui campion în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *