Campanie de vaccinare la SC Universal, unul dintre cei mai mari angajatori din județ

Campania de vaccinare la sediile agenților economici se bucură de succes în Sălaj. Unul dintre cei mai mari angajatori din județ, SC Universal, a oferit marți, 11 mai, posibilitatea angajaților de a se imuniza la locul de muncă, prin intermediul echipei mobile.

Angajatorii care au apelat la această metodă consideră că vaccinarea majorității salariaților e una din cele mai bune variante pentru a grăbi revenirea la o viață normală, pentru a ieși din pandemie, motiv pentru care le-au oferit angajaților facilitatea de a le fi administrat serul chiar la locul de muncă.

Vaccinarea a fost realizată de echipa mobilă a DSP Sălaj, coordonată de doctorul Csakvari Alexandru.

Trei companii mari din Sălaj au ales până acum vaccinarea angajaților la locul de muncă

Până miercuri, 12 mai, trei mari angajatori din județ figurau pe lista cvelor care le-au oferit angajaților posibilitatea de a fi vaccinați la Serviciu. Este vorba despre Boglar Champ din Nușfalău, Hanes Global Supply Chain România, cea mai mare fabrică de ciorapi din Europa, localizată în Zalău, și SC Universal SA, una dintre cele mai mari firme cu capital autohton din Sălaj.

“Suntem responsabili pentru sănătatea oamenilor noştri. Aceasta este prima noastră responsabilitate. Tot ce înseamnă protecţia muncii şi protecţia sănătăţii angajaţilor, pentru noi este pe primul loc. Abia după aceea vin performanţele noastre, pentru că acelea se pot recupera. Indiscutabil, noi ţintim o imunitate de grup de 70%. Noi nu obligăm angajaţii să se vaccineze, ci doar le asigurăm tot suportul, astfel încât dacă ei doresc, să poată să ajungă să se vaccineze. Faptul că autorităţile au iniţiat această campanie de vaccinare şi au venit în sprijinul nostru, pentru noi e un mare plus. Eu încurajez Direcţia de Sănătate Publică Sălaj să mai facă acţiuni de genul acesta”, a declarat Dana Chioran, director general al Hanes Global Supply Chain România.

Potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Sălaj, săptămâna viitoare echipa mobilă de vaccinare va fi prezentă la o multinațională, cu o altă multinațională discuțiile privind vaccinarea la sediul acesteia sunt într-o fază avansată, urmând a fi inițiate discuții în acest sens și cu o a treia multinațională cu activitate în județ.

Interes crescut și pentru vacinarea fără programare

Posibilitatea de vaccinare fără programare a crescut numărul zălăuanilor care au trecut pragul centrelor. Reamintim faptul că începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID se pot prezenta în centrele de vaccinare, fără o programare prealabilă. Cei cu vârsta de peste 60 de ani se pot prezenta oricând, în intervalul orar de funcționare a centrului (08.00-20.00), iar cei având vârste de până la 60 de ani, începând cu ora 14.00. Se poate opta pentru tipul vaccinului în funcție de fluxurile existente în centre: Zalău – Pfizer, Astra Zeneca, Șimleu Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei, Hida, Sărmăşag şi Ileanda – Pfizer, Crasna – Moderna.În funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin, se pot aloca numere de ordine, persoanele programate având prioritate la vaccinare.

De succes se bucură în județ și campania de vaccinare derulată în mediul rural, în toate comunele din județ.

“<Venim la tine-acasă!> – aşa ar trebui să se numească această campanie prin care noi mergem în comunele din judeţ. Eu spun, în continuare, că doar împreună învingem pandemia. Fiecare, punând umăr la umăr, reuşim să trecem peste această pandemie”, susţine doctorul Csakvari Alexandru.

Miercuri, echipa mobilă a DSP s-a aflat în comuna Șamșud, după ce zilele trecute a poposit în comunele Meseșenii de Jos și Pericei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *