Campania PMP pentru alegerea primarilor din doua tururi vine cu cortul pe platoul de marmura

Campania PMP pentru alegerea  primarilor din doua tururi vine  cu cortul pe platoul de marmura

Campania de strangere de semnaturi lansata de PMP pentru alegerea primarilor din doua tururi va avea de saptamana aceasta un cort si pe platoul de marmura din fata Prefecturii Salaj. 

rn

Vor putea semna toti cetatenii care inteleg argumentul PMP ca primarul este reprezentativ pentru comunitatea pe care o conduce doar daca este ales de peste 50 la suta dintre votanti. In alegerile dintr-un singur tur, voturile pot fi impartite intre o multitudine de candidati, iar primar iese candidatul care aduna cele mai multe voturi, fara garantia ca reprezinta vointa majoritatii.
Reprezentantii PMP au anuntat in 21 aprilie la Cluj lansarea campaniiei de strângere de semnaturi cu numele "Alege primarul în doua tururi".
PMP este de parere ca trebuie sa revenim la alegerea primarului în doua tururi pentru a avea o administratie locala eficienta. Peste 20.000 de membri ai partidului au iesit deja in strada pentru a strânge, timp de 45 de zile un milion de semnaturi pentru aceasta initiativa. Dupa strângerea semnaturilor, PMP merge si le depune la Parlament, unde va cere în numele cetatenilor care au semnat pentru aceasta initiativa ca legea sa fie suspusa dezbaterii în plenul Camerei si adoptata.

rn

"Actiunea de strangere de semnaturi pentru alegerea primarului in doua tururi a inceput de doua saptamani. Actiunile se desfasoara in tot judetul, am fost pe valea Somesului, valea Almasului, municipiul Zalau, zona Crasna, Cizer. Saptamana aceasta urmeaza sa instalam un cort pe platoul de marmura, care va functiona dupamasa si unde asteptam toti salajenii sa vina si sa sustina demersul Partidului Miscarea Populara. Fac apel si catre celelalte partide politice sa se alature actiuni noastre. PMP Salaj are un target si trebuie sa stranga 10.000 de semnaturi", ne-a declarat presedintele PMP Salaj, consilierul municipal Adrian Popan.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *