octombrie 5, 2022

Campania Fara penali în functii publice este pe punctul de a-si atinge obiectivul

Campania cetateneasca de strangere de semnaturi sub sloganul "Fara penali în functii publice" a strâns aproape toate semnaturile necesare pentru un demers legislativ care sa interzica pe viitor condamnatilor penali sa ocupe functii importante.  Au fost adunate pâna în prezent 450.000 de semnaturi, din totalul de 500.000 necesare pentru revizuirea Constitutiei în acest sens, a anuntat Dan Barna, presedintele USR, singurul partid politic implicat puternic in aceasta campanie, careia I s-au alaturat personalitati din lumea intelectualitatii si din randul actorilor si muzicienilor. Liderul USR a mai spus ca în urmatoarele doua saptamâni, o caravana formata din parlamentari USR va pleca prin tara pentru a aduna semnaturi din judetele unde nu s-a atins pragul minim de 20.000 de semnaturi. Caravana va fi formata din doua echipe – una se va deplasa pe traseul Tulcea, Galati, Bacau, Vaslui, Neamt, iar cealalta pe traseul Ploiesti, Pitesti, Craiova, Hundoara, Alba, Mures si orasele de pe Valea Prahovei. Parlamentarii vor sta câte trei zile în fiecare dintre cele 12 judete si vor aduna semnaturi alaturi de voluntari. Pentru ca proiectul de lege sa ajunga în Parlament sunt necesare cel putin 500.000 de semnaturi ale cetatenilor cu drept de vot din cel putin jumatate din judetele tarii, iar USR s-a angajat sa sprijine acest demers prin intermediul filialelor sale teritoriale. Si unde s-au adunat deja 450.000 de semnaturi, inca 50.000 nu vor reprezenta o problema.

rn

Salajul e slab in lupta pentru eliminarea
condamnatilor penali din functiile publice

rn

Reprezentantii USR Salaj explica de ce in judetul nostru actiunea de strangere de semnaturi "Fara penali in functii publice" nu a avut rezultate importante.
"Timp de trei zile, în care s-au desfasurat Zilele orasului Zalau, membrii USR Salaj au fost prezenti la strângerea de semnaturi pentru initiativa cetateneasca Fara Penali în Functii Publice, între oameni. Am reusit sa adunam peste 500 de semnaturi, desi asteptarile noastre erau mult mai mari. Am ajuns la ora actuala în Salaj la un numar de 2415 semnaturi. Dorim sa multumim atât cetatenilor care au semnat, cât si celor care s-au implicat voluntar acasa prin strângere de semnaturi de la rude, vecini, colegi si prieteni. Precizam ca actiunea înca nu s-a terminat, readucem cortul la Zalau, am depus o cerere la Primaria Zalau, pentru luna August, pentru amplasarea cortului Fara Penali în Functii Publice în Dumbrava, zona Spitalul Judetean, iar voluntarii si membrii USR Salaj continua sa adune semnaturi.
Caravana Fara Penali în Functii Publice, împreuna cu presedintele Dan Barna, deputati si parlamentari USR, a pornit la drum în tara, judetele tinta fiind cele care au target de 20.000 de semnaturi si înca nu au realizat semnaturile necesare.
Reamintim ca pentru ca aceasta initiativa sa îndeplineasca conditiile cerute de lege sunt necesare în total 500.000 de semnaturi, din care 21 de judete trebuie sa vina cu câte 20.000 semnaturi.
În momentul de fata sunt strânse aproximativ 450.000 din cele 500.000 necesare, iar în 14 judete cu targetul de 20.000 nu a fost atins înca pragul.
Judetul nostru nu se afla în lista judetelor cu target, tocmai din acest motiv Caravana Fara Penali în Functii Publice nu va ajunge pe la noi. “n schimb, o parte din membri nostri se vor deplasa pentru a oferi ajutor în judetele vizate si cu targetul înca nerealizat", ne-a transmis vicepresedintele USR Salaj, Takacs Zoltan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.