Campania Fara Penali în Functii Publice din centrul Zalaului face priza la public

Campania Fara Penali în Functii Publice  din centrul Zalaului face priza la public

USR Salaj desfasoara o campanie de strangere de semnaturi cu scopul initierii unui demers legislativ care sa interzica in final accesul penalilor in functii publice. Campania a fost initiata in 5 aprilie, cand pe platoul de marmura din fata Prefecturii a fost instalat un cort unde zalauanii pot semna, sub sloganul "Zalaul cere fara penali". Cortul va sta pe platoul din centrul Zalaului pana pe 26 mai. 

rn

USR Salaj va merge apoi cu campania "Fara Penali în Functii Publice" in toate orasele din Salaj, urmand sa poposeasca in fiecare cate o luna de zile. Dupa Zalau urmeaza Jibou, Simleu Silvaniei si Cehu Silvaniei. Dupa Cehu, USR Salaj va reveni cu campania de strangere de semnaturi din nou la Zalau, pentru o luna de zile, cel mai probabil intr-o alta locatie decat cea de pe platou, poate in zona Spitalului Judetean. Actiunea de strangere de semnaturi va dura 6 luni.
Pana ieri, dupa o saptamana, USR Salaj a strans in jur de 400 de semnaturi. Ceea ce inseamna ca in fiecare zi au semnat 60 de cetateni, in conditiile in care la mijloc au fost si sarbatorile de Pasti. Cei mai multi dintre cei care au semnat pe listele "Fara Penali în Functii Publice" sunt tineri. Organizatorii ne-au mai spus ca aproape toti cei care se opresc sa semneze, inclusiv o buna parte dintre cei mai in varsta, s-au declarat indignati de refuzul initial al Primariei Zalau pentru ca aceasta actiune sa fie demarata pe platoul de marmura.
"Cei mai multi dintre cetateni care vin la cort vin si semneaza direct, fara prea multa vorba. Sunt oameni simpli, indignati de politicienii care tot promit si nu se tin de cuvant, promit ca maresc salarii si nu le mai maresc sau creste inflatia si nu te alegi cu nimic. Oamenii vin, semneaza si isi varsa amarul", ne spune unul dintre membri USR.
Cei care doresc sa sprijine aceasta actiune si doresc sa participe ca voluntari in cortul de pe platoul de marmura sa stranga semnaturi sunt bineveniti. La fel, grupurile de tineri, prieteni sau colegi care doresc sa semneze aceasta initiativa, "Fara Penali în Functii Publice", pot descarca de pe internet listele pentru semnaturi si le pot depune la sediul USR Salaj, ne spun organizatorii.
"Dupa un an tumultuos, presarat cu nenumarate atacuri la adresa independentei Justitiei, societatea civila din România îsi cere dreptul la o clasa politica integra si performanta. "Fara Penali în Functii Publice" are la baza o initiativa cetateneasca ce are ca scop sa interzica cetatenilor condamnati definitiv sa mai ocupe functii publice în institutiile de stat. Cei mai importanti oameni politici din institutiile care conduc în prezent România sunt pusi sub învinuiri de fapte de coruptie, de aceea consideram ca este necesara o curatenie în politica româneasca", spun cei de la USR Salaj.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *