ianuarie 28, 2023

Campania ”Facem bine împreună” te cheamă să donezi sânge la caravana Centrului de Transfuzie

Echipa mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Zalău va colinda și în luna decembrie localitățile județului pentru a aduna cât mai mult sânge în stocurile instituției, sânge care înseamnă viață pentru pacienții spitalelor din Sălaj și nu numai.

Caravana CTS va începe ”colinda” prin județ de Moș Nicolae, 6 decembrie, cu o acțiune de donare la Crasna, iar în 8 decembrie va ajunge la Cehu Silvaniei.

În data de 12 decembrie, echipa mobilă se va afla la Marca, iar în 13 decembrie, la Nușfalău.

Ultimele două zile de caravană mobilă pentru donare de sânge din acest an vor fi datele de 15 decembrie, la Jibou, și 21 decembrie, la Șimleu Silvaniei.

Sunt invitați să doneze toți locuitorii din zonele în care va poposi caravana mobilă, iar de luni până vineri, se poate dona la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Zalău.

Bine de știut este că fiecare donator beneficiază de setul de analize gratuit, dar și o zi liberă de la serviciu, tichete valorice de masă și reducere la transportul în comun.

Pentru a putea dona trebuie respectate anumite condiţii: vârsta să fie cuprinsă între 18-60 de ani; greutate corporală minimă de 50 kg; tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg; valoarea hemoglobinei să nu fie sub pragul de 125g/l pentru femei și 135g/l pentru bărbați; să nu prezentați afecțiuni cronice sub tratament și intercurente recente (exemple: viroze respiratorii); intervalul de timp între două donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 de zile. Înainte de donare este necesar un mic dejun consistent, fără prăjeli și ou, dar și consumarea unei cantităţi considerabile de apă.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut