Campania electorala incepe cu scandal in PDL Salaj

Oameni din conducerea PDL Jibou s-au suparat pe Lucian Bode pentru ca „a incercat sa-l impuna pe Mircea Ghiurco candidat la primarie”.
In organizatia judeteana a PDL Salaj apare un nou scandal, de aceasta data legat de desemnarea candidatului democrat-liberal la Primaria orasului Jibou. Surse din interiorul partidului sustin sub protectia anonimatului ca presedintele Lucian Bode a fost saptamana trecuta la Jibou „pentru a-l impune pe Mircea Ghiurco candidat la primarie”, fara sa anunte persoanele din conducerea organizatiei pedeliste de pe valea Somesului. Contactat de reporterul Graiul Salajului, presedintele Colegiului Jibou din PDL, Ghita Stanciu, spune ca „organizatia locala nu s-a gandit la un candidat pentru Primaria Jibou” si nu stie despre vizita lui Lucian Bode si a lui Mircea Ghiurco. „S-a mai intamplat ca domnul presedinte Bode sa nu ma informeze, dar daca in continuare face asemenea greseli, nu face altceva decat sa dezbine partidul, lucru care nu este benefic nici pentru domnul presedinte si nici pentru PDL Jibou”, ne-a declarat prim-vicepresedintele PDL Salaj, Ghita Stanciu. Intrebat daca ar fi de acord cu o candidatura a lui Mircea Ghiurco la Primaria Jibou, Stanciu afirma ca nu accepta „nicio impunere venita de la centru” si nu stie „ca Mircea Ghiurco sa fi fost implicat in ultimii ani in actiunile partidului”. Ieri, incepand cu ora 18.00, conducerea PDL Salaj s-a intrunit in sedinta ordinara a Biroului Permanent Judetean, for al partidului in care Ghita Stanciu a ridicat problema modului de desemnare a candidatului la primaria Jibou.
Bode: „Nu comentez lipsa de informare a domnului Stanciu”
De cealalta parte, deputatul Lucian Bode spune ca „intr-adevar, la sedinta respectiva a participat si domnul Ghiurco”, dar ca intalnirea de la Jibou se incadreaza intr-o actiune a PDL Salaj organizata in vederea desemnarii candidatilor la primarii. „Nu comentez lipsa de informare a domnului prim-vice-presedinte Stanciu, insa domnia sa ar fi trebuit sa se informeze despre actiunile partidului. Eu, in calitate de presedinte al PDL Salaj, ma intalnesc cu orice organizatie locala si particip la orice sedinta de birou permanent local fara a cere acordul nimanui”, a precizat Bode.
Scandaluri pentru primarii „ocupate”
Nu s-a asternut bine „praful” pe scandalul Turcas – Mocanu, legat de desemnarea candidatului la Primaria orasului Simleu Silvaniei, ca incepe lupta intre Ghita Stanciu, alaturi de vechea garda a partidului, si Lucian Bode. Numai ca bataliile din interiorul partidului se dau pentru doua primarii ai caror primari se cunosc dinainte. Conform ultimelor sondaje, la Simleu Silvaniei Septimiu Turcas va obtine in 2012 inca un mandat de primar, iar la Jibou, pesedistul Eugen Balanean are peste 70 la suta din voturi in momentul de fata.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *