Campania “Dracula donează, hai și tu!” în Zalău

0

O campanie interesantă de donare de sânge este organizată și în Zalău, pe lângă alte orașe din țară, în perioada 1-5 noiembrie 2021. Este vorba despre campania ”Dracula donează, hai și tu!”, organizată de echipa ”Donează sânge, fii erou” (un proiect al studenților de la facultățile de medicină din țară), în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj.

”De Halloween, echipa <Donează sânge, fii erou!> organizează o campanie de donare de sânge pentru a veni în ajutorul pacienților. Vă invităm la Centrul de Transfuzie Sanguină Sălaj de luni până vineri între orele 7,30-14,00, pe str. Simion Bărnuțiu nr. 91 (telefon: 0360 401 773). Puteți să vă programați la donare prin aplicația BlooDoChallenge!”, este anunțul evenimentului de la Zalău.

Criterii pentru selectarea donatorilor de sânge

Echipa de campanie a publicat și principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să doneze sânge: vârsta: 18-60 ani; greutate: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg; pulsul: 60-100 bătăi pe minut; să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.); să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile; să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele alimentare, precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni; să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după); să nu consumați alcool cu 48 de ore înaintea donării.

”Printre zombii și vampiri, fii erou, donează sânge!”, este îndemnul organizatorilor campaniei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut