Camion încărcat cu cherestea, confiscat la Crasna. Polițiștii au deschis dosar penal.

Camion încărcat cu cherestea, confiscat la Crasna. Polițiștii au deschis dosar penal.

Joi, 29 septembrie, polițiștii Biroului Silvic au dispus reținerea în vederea confiscării a unui ansamblu de vehicule și a materialului lemnos transportat ilegal.

Șoferul camionului cu care se transporta cherestea a prezentat polițiștilor, în cadrul controlului de rutină în comuna Crasna, un aviz de însoțire a mărfii care mai fusese folosit pentru un alt transport. În urma verificărilor, poțiștii au constatat că se efectuase transport multiplu, la care se adaugă și faptul că materialul inventariat era în cantitate mult mai mare decât arăta ”falsul” aviz. Șoferul s-a ales cu dosar penal, dar și cu materialul lemnos și camionul reținute de polițiști în vederea confiscării.

”Polițiștii de la silvic împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Crasna au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, care trasnsporta cherestea.

Șoferul, un bărbat de 35 de ani, din Huedin, a prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos, emis în ziua de 29 septembrie, pentru cantitatea de 24,75 metri cubi de cherestea.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că avizul de însoțire prezentat de șofer fusese folosit pentru un alt transport, în aceeași zi, rezultând că s-a efectuat un transport multiplu, cel de-al doilea fiind fără documente legale de trasnport. Polițiștii împreună cu organele silvice au inventariat materialul lemnos care era încărcat în semiremorcă și a rezultat 36,46 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 31 de mii de lei. Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de Transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport, faptă prevăzută în Legea nr.46/2008 şi au dispus reţinerea în vederea confiscării a ansamblului de vehicule sus-menţionat şi a întregii cantități de cherestea transportate”, informează Biroul de presă al IPJ Sălaj.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *