Directia pentru Sport a judetului Salaj a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, lista cu cei mai buni 10 sportivi ai judetului Salaj, pe anul 2008. Clasamentul include sportivi care practica atat sporturi olimpice, cat si neolimpice. In realizarea topului au fost luate in calcul criteriile din Anuarul Sportului, aportul in puncte pentru clasificarea judetului in clasamentul Agentia Nationala pentru Sport si un procent cuprins intre 0 si 20% dat de conducerea Directiei, in functie de medaliile si punctele obtinute la competitiile interna-tionale oficiale, impactul si populariatea ramurii de sport in judet.
Primii 10 sportivi ai judetului pe anul 2008 sunt:
Locul I – Calin Marincas, Karate traditional, 95 de puncte. Sportivul la CS Favorit Zalau-CS Budokurai Samurai Hunedoara il are ca antrenor pe Ionos Simo.
Locul II – Paula Todoran, atletism, 69,96 puncte. Sportiva reprezinta culorile Clubului Sportiv Municipal IArmaturaI Zalau, antrenor fiindu-i Mirel Seisanu.
Locul III – Cristian Boldut, karate kyokushin-I.K.O.2, 52,50 de puncte. Este legimat la Clubul Sportiv Vidalis Zalau, unde este, de altfel, si antrenor.
Locul IV – Andrada Vincze, tenis de masa, 22,20 puncte. Este sportiva la CSM IArmaturaI Zalau-C.S.S. Zalau, avandul antrenor pe Victor Puie.
Locul V – Roxana Ciordas, box, 20 puncte, practica boxul la CSM Zalau unde este antrenata de Ioan Popa.
Locul VI – Ionut Baltan, atletism, 19,86 puncte. Sportivul de la Liceul Sportiv IAvram IancuI din Zalau il are ca antrenor pe Teodor Bidian.
Locul VII – Dan Perta, karate kyokushin, 15 puncte, este antrenat de Cristian Boldut, la CS Vidalis Zalau.
Locul VIII – Simona Maxim, atletism, 14,96 puncte. Este legitimata la CSM Zalau si este antrenata de Mirel Seisanu.
Locul IX – Roland Barnutiu, karate modern, 14 puncte. Activeaza la Clubul Sportiv IOmegaI din Simleu, unde este pregatit de antrenorul Gheorghe Pop.
Locul X – Sabina Papita, box, 12,50 puncte. Este antrenata de Ioan Popa la Clubul Sportiv Municipal IArmaturaI Zalau.