Sensei Călin Marincaș concurează pentru podiumul unei prestigioase competiții de karate din Statele Unite ale Americii, la Las Vegas.

În perioada 29 – 31 martie, la Open-ul Americii de Nord, multiplul campion are ”adversari” sportivi legitimați la peste 125 de cluburi din 20 de țări.

Participarea este posibilă pe bază de invitație, pe care și Călin Marincaș a primit-o, dar are și susținerea Sport Cub Municipal de a reprezenta clubul de la poalele Meseșului în competiție de asemenea anvergură.

Sensei Călin Marincaș va concura la seniori, în probele de kata și kumite și, cu siguranță, va face senzație și în America de Nord, la fel cum a făcut pe toate continentele și în toate statele unde a concurat în frumoasa lui carieră sportivă, aducând acasă un impresionant palmares de medalii. Cea mai recentă performanță a fost aurul european la Kata-seniori, primul aur european pentru Sport Club Municipal Zalău.

”Pot spune că este ca și un campionat mondial, dacă nu chiar mai greu din prisma faptului că aici sportivii nu sunt calificați, vin invitați (cum este cazul meu) sau sunt înscriși. Deci, este un număr nelimitat de sportivi pe categorie.Voi concura la seniori, nu există categorie de greutate, și sper la un rezultat bun deoarece vin și din postura de campion european și mondial, la ambele probe – kata și kumite. Mulțumesc Clubului pentru susținere, m-am pregătit mult pentru această competiție și îmi doresc să mă întorc cu medalii la ambele probe”, este mesajul lui sensei Marincaș transmis din Las Vegas, unde a ajuns marți și se antrenează.

Călin Marincaș este sportivul care practică karate tradiţional de la vârsta de 8 ani. Inspirat de filmele cu Bruce Lee, părinţii l-au susținut în practicarea sportului pe care singur și l-a ales. Iar după doar cinci ani a obținut și prima medalie la un campionat național.

Din anul 2002, a fost cooptat în Lotul naţional de karate al României şi, tot de atunci, a început să concureze pe plan internaţional. A urcat direct pe treptele podiumului, obţinând o medalie de bronz la Campionatul European de karate tradiţional, desfăşurat la Oradea.

Doi ani mai târziu, a obținut titlul european, iar în 2005, a devenit triplu campion mondial la kata şi kumite, la proba individuală, dar şi cu echipa României. În acel moment, Călin Mărincaş a devinit primul sportiv sălăjean care a obținut un titlu mondial.