Calendarul examenului de Bacalaureat 2021

0
150

                      

Înscrierile pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 au început luni, 31 mai, și durează până în 4 iunie. Conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, bacul ar urma să fie susținut de peste 100.000 de candidați, acesta precizând că aproximativ 30.000 dintre aceștia s-au vaccinat împotriva Covid.

Calendarul examenului național de Bacalaureat-2021

Între 31 mai și 4 iunie 2021 are loc înscierea candidaților la prima sesiune de examen. În 4 iunie, cursurile pentru clasele a XII-a/a XIII-a se încheie. Între 14-16 iunie se desfășoară Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. În zilele de 16 și 17 iunie, elevii susțin Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. 18-23 iunie este perioada în care are loc Evaluarea competențelor digitale – proba D. Apoi, între 23-25 iunie, examenul maturității continuă cu Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Bacalaureatul continuă, în 28 iunie, cu prima probă scrisă a sesiunii, la Limba și Literatura română – proba E.a). Pe 29 iunie are loc Proba obligatorie a profilului – Proba E.c) – proba scrisă. Examenul scris continuă pe 30 iunie cu Proba la alegere a profilului și specializării – Proba E.d).

În 5 iulie se afișează rezultatele pentru probele scrise, până-n ora prânzului, iar în intervalul orar 12.00-18.00 are loc depunerea contestațiilor. Acestea se rezolvă între 6-9 iulie, iar pe 9 iulie se afișează rezultatele finale pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021.

Amintim faptul că cererea de înscriere la Bacalaureat 2021 poate fi însoțită și anul acesta de cereri de recunoaștere și echivalare a competențelor lingvistice în limbi străine sau a competențelor digitale. Modelele de cereri care trebuie descărcate și completate sunt următoarele: Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale și Cerere de recunoaștere și echivalare a rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale-Certificat ECDL validat digital. Instrucțiunile de completare a documentelor, prevăzute în procedura de înscriere la Bacalaureat, au fost transmise școlilor încă din data de 25 mai.

 Conform reprezentantului ISJ Sălaj, prof. dr. Mădălina Rus, „documentele de înscriere pentru examenul de Bacalaureat, atât pentru candidații din seria curentă cât și pentru cei din seriile anterioare, se depun fizic, la secretariatele centrelor de examen”.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.