noiembrie 29, 2022

Calculator online pentru varsta de pensionare. Afla cine poate iesi la pensie

In ce an poti iesi la pensie anticipata, anticipata partial sau pentru limita de varsta?

rn

Calculatorul CNPP iti ofera toate detaliile despre varsta de pensionare si stagiul minim de cotizare. Varsta de pensionare se schimba la fiecare cateva luni pentru femei, in timp ce pentru barbati este aceeasi inca din anul 2015.

rn

Pensia pentru limita de varsta este reglementata de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si este raportata la data nasterii. Astfel, in timp ce barbatii se pensioneaza la 65 de ani, inca din anul 2015, varsta standard de pensionare pentru femei creste la fiecare cateva luni.

rn

Afla cand poti iesi la pensie accesand link-ul urmator:

rn

https://www.cnpp.ro/varsta-pensionare

rn

Astfel, in primele trei luni din acest an se pot pensiona femeile care au implinit varsta de 61 de ani si 3 luni si au un stagiu minim de cotizare de 15 ani, stagiul complet de cotizare fiind de 31 de ani si trei luni. In ultimele trei luni din an se pot pensiona femeile care au implinit varsta de 61 de ani si 5 luni, daca au un stagiu minim de cotizare de 15 ani sau un stagiu complet de cotizare de 31 de ani si 5 luni.

rn

Femeile au si optiunea sa aleaga sa lucreze pana la 65 de ani.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *