decembrie 1, 2022

Călătorii gratuite cu trenul pentru tinerii care doresc să descopere Europa

Comisia Europeană oferă din nou călătorii cu trenul gratuite pentru tineri. În cadrul acestei runde DiscoverEU, parte a Anului European al Tineretului, sunt disponibile 35.000 de permise de călătorie pentru tinerii născuți între 1 ianuarie 2004 și 31 decembrie 2004.

Înscrierile au debutat marți, 11 octombrie, și durează până în data de 25 octombrie.

DiscoverEU este o acțiune a programului Erasmus+ care dă posibilitatea tinerilor de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe de învățare.

Ca o noutate, din acest an participanții selectați vor primi și un card DiscoverEU cu reduceri pentru vizite culturale, activități de învățare și sportive, transport local, cazare, alimente etc.

Pentru a fi eligibil, trebuie să te fi născut între 1 ianuarie 2004 (inclusiv) și 31 decembrie 2004 (inclusiv), să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere, să fii cetățean sau rezident legal pe termen lung în unul din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări (TTPM) sau una din țările terțe asociate la programul Erasmus+.

Apoi va trebui să răspunzi la un quiz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).

Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024. 

Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin.

Poți merge în călătorie singur sau poți forma un grup cu alte 4 persoane, atâta timp cât și acestea îndeplinesc condițiile de eligibilitate menționate. Toți membrii grupului trebuie să utilizeze codul alocat pentru a-și completa propriul formular de înscriere.

Poți să iei legătura cu alți câștigători DiscoverEU și să-ți faci planuri de călătorie împreună cu ei. Pentru aceasta, intră în grupul de Facebook DiscoverEU.

Odată selectat, agențiile naționale Erasmus+ te vor ajuta să înveți și să-ți creezi conexiuni, organizând reuniuni pentru pregătirea călătoriei și întâlniri între participanți.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *