Comisia de Disciplina a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a decis marti pierderea de catre echipa Dinamo Bucuresti cu scorul de 3-0 a meciului disputat cu Slovan Liberec, dupa ce suporterii dinamovisti au intrat pe teren, iar partida a fost intrerupta in minutul 88, la scorul de 0-2 pentru cehi.
Comisia, in care Ionut Lupescu, directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, este membru, dar nu are drept de vot, a mai decis ca, in termen de 30 de zile, Dinamo trebuie sa plateasca o amenda de 50.000 de euro si disputarea urmatoarelor 3 meciuri ale formatiei bucurestene cu portile inchise.
Dinamo risca excluderea din cupele europene pe o perioada de pana la trei ani, tinand cont de faptul ca era recidivista, dupa incidente provocate de fani anul trecut, la Nijmegen (Olanda), in Cupa UEFA.
Rapid este singura echipa din Romania care a pierdut un meci la masa verde in cupele europene, 0-3, cu Paris St Germain, dupa ce meciul din Giulesti a fost intrerupt de o pana de curent, in minutul 113, la scorul de 0-1 (25 septembrie 2001, in Cupa UEFA).