octombrie 3, 2022

Cadou special din Japonia pentru sensei Cristian Boldut, chiar înainte de Craciun

Karateka de la CS Vidalis Zalau a primit chiar înaintea Sarbatorilor de Iarna diploma si centura 4 Dan în karate kyokushin, tocmai din Japonia. Aceste merite îi revin salajeanului dupa ce în vara a trecut cu brio peste examenul de centura, sustinut tocmai în Bulgaria

rn

Chiar daca este un judet mic, Salajul a avut mereu oameni de calitate, inclusiv în domeniul sportului. Unul dintre acesti oameni este karateka Cristian Boldut. Sportivul-antrenor de la CS Vidalis este multiplu medaliat national si european si de-a lungul anilor a reusit sa acumuleze experienta pe care acum o împaraseste copiilor dornici sa practice karate kyokushin si sa învete tainele acestui sport.
În aceasta vara, sensei Cristian Boldut a participat la un seminar de karate, în Bulgaria, la finalul caruia a sustinut si un examen pentru centura. La acel seminar au fost prezenti si Kenji Midori, presedintele World Karate Organisation (WKO) – centura neagra 8 dan în kyokushin; Norichika Tsukamoto – centura neagra – 5 dan, dublu campion mondial la categoría open în 1996 si în 2011, o legenda a acestei arte martiale deoarece în istoria kyokushin exista doar 2 sportivi care au reusit dubla la Campionatele Mondiale, Makoti Nakamura în 1979 si 1984 si Tsukamoto; respectiv Yoshikazu Koi – centura neagra – 5 dan, manager general al WKO.
Alaturi de cei trei reprezentanti ai Japoniei, din partea European Karate Organisation (EKO) – au fost prezenti: spaniolul Jesus Talan – centura neagra 6 dan, presedintele comisiei tehnice, danezul Jan Bulow – centura neagra 7 dan, membru al comisiei tehnice si polonezul Remigiusz Karpinski – centura neagra 6 dan, de asemenea membru al comisiei tehnice a EKO. În fata acestora, Boldut a sustinut examenul pentru centura neagra 4 Dan, pe care a reusit sa-l treaca cu brio.
Un asemenea examen se poate sustine doar în fata unei astfel de comisii, iar salajeanul nostru ne-a facut mândri prin prestatia reusita. Pentru reusita sa, Cristian Boldut a primit un “cadou” special, tocmai din Japonia, constând într-o diploma care atesta faptul ca acesta a trecut cu brio examenul pentru centura neagra 4 Dan, însotit de centura cu numele lui brodat.
“A fost vorba despre oficializarea examenului pe care l-am sustinut în vara, în Bulgaria. A fost un stagiu de pregatire condus de presedintele Federatiei Mondiale de Karate Kyokushin, Kenji Midori, împreuna cu doi japonezi, plus Comisia Tehnica a Federatiei Europene de Karate Kyokushin. În acest stagiu au fost sustinute examene pentru gradele superioare, pâna la 4 Dan. La finalul stagiului am dat examenul pe care am reusit sa-l trec cu brio si atestarea succesului acesta a fost prin trimiterea din Japonia a diplomei si a centurii negre 4 Dan, cu numele meu brodat si diploma care atesta gradul pe care l-am obtinut în urma examenului”, ne-a spus Cristian Boldut.
În final, sa spunem ca salajeanul nostru, sportivul-antrenor de la CS Vidalis Zalau va fi trecut oficial în cadrul Federatiei Mondiale de Karate Kyokushin ca detinator al centurii negre 4 Dan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.